Onderwerp: Speculaas, het recept die de perfecte mix is tussen...
speculaascake, gevulde speculaas en speculaasbrokken.
Benodigdheden:
200 gram boter
350 graam bruine basterd suiker
2 dessertlepels koek / speculaaskruiden
2 dessertlepels amandel aroma
snufje zout
2 eieren
500 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
smelt de boter, voeg de suiker toe en roer dit goed door elkaar.
voeg de speculaaskruiden, de amandel aroma en het zout toe en roer het weer goed door elkaar.
Voeg dan de eieren toe en roet het nog een keer goed door.
Voeg de bloem in delen toe (ik doe het per 100 gram) mix het goed door elkaar.
Doe het in een vorm, maak het deeg zo'n 2,5 cm hoog.
Bak het in 30 min. gaar.
Dit is het resultaat bij mij:
Ik heb het in de springvorm van 22 cm gebakken maar had nog over dus ook nog 2 kleine springvormpjes van 12 cm gemaakt.
In het begin is het nog goed te roeren met een lepel o.i.d. als de bloem er bij gaat wordt het steeds moeilijker. Ik heb het in de keukenmachine gedaan en dat ging toppie.
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/