Re: Botercreme 'scheurt' bij afsmeren :(
Esther68 schreef:Begrijp het scheuren niet zo en ben ook benieuwd naar een foto. Mijn 1:1 vind ik al erg dun na 10 minuten mixen. Is jouw bc, met gesmolten boter en melk, dan niet bijna vloeibaar? Net zo vloeibaar als yoghurt bedoel ik....
Nou misschien heb je daar wel gelijk in, weet in eigenlijk niet. Ik doe poedersuiker met gesmolten boter mengen, dan krijg je beetje zanderig goedje en dan met (ong.) een eetlepel melk maak ik het tot een mooi en glad geheel.
Wat gebruik jij voor bijv een klein boltaartje als ik mag vragen? Hoeveelheid/afweging etc
Wanneer je de zachte (evt in magnetron maar niet laten smelten) boter eerst 7 minuten laat mixen, dan de gezeefde poedersuiker erbij, dan nog eens 7 minuten mixen is het zo zacht dat er geen melk meer bij hoeft.
Voor een 12 cm gebruik ik ongeveer bc 25:25
Mijn taarten zet ik trouwens ook gelijk met vullen al op een mdf-plaatje. Is stabieler dan een kartonnetje .