Heeft iemand nog tips? Hoeveel ik van de bloem kan vervangen door amandelmeel?
Nog een vraagje ik ben er nog nie helemaal uit over de sinaasappel-mascarpone crème.
Ik dacht een recept te gebruiken dat ik voor tiramisu heb gebruikt.
Maar daar dan minder suiker in doen omdat, ik honing wil gebruiken.
En ik wil er een sinaasappelsmaak aan toe voegen.
Nu dacht ik het volgende te gaan doen om die smaak erin te krijgen.
2 perssinaasappels persen, dat zeven. In een steelpan doen met een halve sinaasappel schil erbij. Dat dacht ik ong. 3 minuten zachtjes te laten koken. Een kneepje honing erbij te doen (schil eruit) en 2 gelatine blaadjes smelten.
En als dat afgekoeld is dan door de mascapone. En dan gewoon de creme van de tiramisu maken, zoals ik dat gewend ben te doen.
Ik heb geen idee of dit gaat werken. Heeft iemand hier ervaring mee of geen ervaring mee ideetjes/tips.
Kan ik door de ganache, kardemom poeder doen of is dat niet lekker, wat denken jullie?
Ik wil deze taart voor mijn verjaardag maken, ik heb nog een plan B voorals deze taart mislukt. Maar ik wil natuurlijk wel dat het gaat lukken en vooral gaat smaken
djehr schreef:met malen moet je erg voorzichtig zijn want dan kan het amandelolie worden dus dat zou ik niet doen.
Ok niet malen, maar kan roosteren wel? is dat een goed idee om 't vet er een beetje uit te halen?
Ik heb zo'n zin om die taart te maken
kan haast niet wachten.. maar moet wel want, een oude/over datum taart is niet zo lekker. (niet dat die dan ondertussen niet op is
)
Ik kijk uit naar jullie reactie
