1

Onderwerp: Help help

Ik had vroeger een ander recept va biscuit taarten

Maar nu wilde ik even de biscuit 2 proberen
Maar daar staat 30g bloem
Maar is dat normaal bij een biscuit geen zelfrijzende bloem dat je moet gebruiken

2 Laatst bewerkt door saskiahuisman (15-09-2012 08:41)

Re: Help help

Hoi,

Ja dat klopt.
Het recept dat ik meestal gebruik is:
Benodigd:

    5 eieren
    150 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    125 gram bloem
    25 gram maïzena
    Snufje zout
Dit is genoeg voor een kapsel van 20 cm doorsnede.
Ik vind overigens dat met het biscuitmix het kapsel veel hoger wordt. Dat komt ook omdat er Moskovisch poeder door heen zit.
Moskovisch poeder is helaas nergens los te krijgen.

3

Re: Help help

Oké omdat er overal staat bloem maar zou dan beter staan zelfrijzende bloem voor domme mensen als ik haha

4

Re: Help help

Er is verschil tussen bloem en zelfrijzend bakmeel.
Aan zelfrijzend bakmeel is bakpoeder toegevoegd dat het rijzen van je biscuit stimuleert.
Maar in principe heb je bakpoeder helemaal niet nodig omdat je het rijzen van je biscuit uit het luchtig kloppen van je eieren haalt.

Dus dan zou er zelfrijzende bloem door het luchtig kloppen van de eieren moeten staan  :lol:  :lol:

Re: Help help

jellina schreef:

Oké omdat er overal staat bloem maar zou dan beter staan zelfrijzende bloem voor domme mensen als ik haha

Hoi,

Domme vragen bestaan niet hoor. Het is juist slim om deze vraag te stellen.

6

Re: Help help

Even voor de duidelijkheid: je moet dus gewone (patent)bloem gebruiken, geen zelfrijzend bakmeel!

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)