1

Onderwerp: Goudse Moppen

Hier komt het recept voor de Goudse Moppen:

125 gr basterd suiker
200 gr roomboter
250 gr patentbloem
20 gr eidooier ( = 1 eidooier )
10 gr citroen rasp
2 gr zout

maak hiervan een deeg ( eerst boter suiker en citroenrasp mengen , dan eidooier erbij en als dat goed door elkaar zit de bloem en zout erdoor(
en rol hiervan pillen van ongeveer 3,5 cm doorsnede en rol ze door de suiker.

leg ze dan in de koeling om op te stijven.

als de pillen hard zijn dan kan je er mooie plakjes van snijden van 1 cm dik.
afbakken op 170 graden ( met een hete lucht oven altijd 10% lager)

ik zelf bak op 150 /160 graden.
als je te heet afbakt krijg je dat de randen eerder bruin zijn en de binnen kant niet gaar dus bak liever wat lager en langer

ik had er dus kaneelsuiker om gerold ipv gewone suiker!

bak ze lekker allemaal en eet smakelijk :)

groetjes claudia

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

2

Re: Goudse Moppen

Dit is toch het recept van Rudolph van Veen?

3

Re: Goudse Moppen

geen idee

is een recept uit de tijd van mijn banketbakers opleiding van 20 jaar geleden

misschien heeft rudolph daar ook wel in amsterdam op de elandsgracht gezeten! :lol:  :lol:  :lol:

misschien wel een oud klasgenoot?  hahaha nee dat had ik me nog wel herinnerd

in ieder geval een heerlijk recept!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

4

Re: Goudse Moppen

Dit recept staat op zijn site www.24kitchen.nl mét video hoe te maken.
(als je je aanmeld en ingelogd bent). Dit is de link:

http://www.24kitchen.nl/recepten/goudse-moppen

Jaa, dat zou je dan nog wel weten hoor als jullie oud-klasgenootjes waren hihi..

Maar ik geloof je als je zegt dat het een lekker recept is. Makkelijk te maken ook. Bedankt voor de tip!

5

Re: Goudse Moppen

hihi grappig.

ja dit zijn natuurlijk ook gewoon basis standaard recepten uit de leerboeken.

maar wel leuk dat rudolph dit recept ook gebruikt.

hebben we het vroeger toch goed geleerd op school en in de banketbakkerij

de meester pattisier rudolph plaatst natuurlijk alleen maar de beste recepten! :)
en die heb ik dus ook allemaal  , ben ik nu ook meester pattisier? :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

6

Re: Goudse Moppen

Ik heb net je blog bekeken. Erg leuk en jij kan er ook wat van; van bakken bedoel ik dan hé  :D

Ik denk dat ik deze koekjes met de kinderen samen ga maken aanstaande weekend en dan opsmikkelen met een kopje thee. Lijkt me ook erg lekker met kaneelsuiker. :9

7

Re: Goudse Moppen

Sofia schreef:

Ik heb net je blog bekeken. Erg leuk en jij kan er ook wat van; van bakken bedoel ik dan hé  :D

Ik denk dat ik deze koekjes met de kinderen samen ga maken aanstaande weekend en dan opsmikkelen met een kopje thee. Lijkt me ook erg lekker met kaneelsuiker. :9

dank je! :)

  ja we hebben er hard voor moeten leren op school en heel wat jaren ervaring opgedaan in verschillende banketbakkerijen komt nu mooi uit tijdens de hobby uurtjes
want werken in de bakkerij doe ik niet meer.
maar het is nog steeds zo leuk om te doen!

laat je je resultaat nog zien dan . en eet smakelijk alvast!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

8

Re: Goudse Moppen

dank je!
:thumb:

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

9

Re: Goudse Moppen

Mijnemop schreef:

dank je!
:thumb:

graag gedaan !

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie