Onderwerp: Goudse Moppen
Hier komt het recept voor de Goudse Moppen:
125 gr basterd suiker
200 gr roomboter
250 gr patentbloem
20 gr eidooier ( = 1 eidooier )
10 gr citroen rasp
2 gr zout
maak hiervan een deeg ( eerst boter suiker en citroenrasp mengen , dan eidooier erbij en als dat goed door elkaar zit de bloem en zout erdoor(
en rol hiervan pillen van ongeveer 3,5 cm doorsnede en rol ze door de suiker.
leg ze dan in de koeling om op te stijven.
als de pillen hard zijn dan kan je er mooie plakjes van snijden van 1 cm dik.
afbakken op 170 graden ( met een hete lucht oven altijd 10% lager)
ik zelf bak op 150 /160 graden.
als je te heet afbakt krijg je dat de randen eerder bruin zijn en de binnen kant niet gaar dus bak liever wat lager en langer
ik had er dus kaneelsuiker om gerold ipv gewone suiker!
bak ze lekker allemaal en eet smakelijk
groetjes claudia