1

Onderwerp: Hulp gevraagd bij mijn planning

Hallo allemaal,

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen met mijn planning. Ik heb nog nooit een taart in de diepvries gedaan, maar ik denk dat ik dat nu maar wel eens moet proberen.

Aanstaande zondagochtend ga ik de taart afleveren. Hij wordt ook 's ochtends gegeten. De taart is gevuld met een laag jam en een laag botercreme met roomkaas. Dit kan gewoon in de vriezer toch? De taart ga ik bekleden met marsepein.

Zaterdag heb ik eigenlijk geen tijd om iets te doen. Ik heb vanavond, morgenavond, vrijdagavond tijd. De laatste dingetjes kan ik zondag ochtend op de taart zetten. Welke planning lijkt jullie verstandig?

1. Vanavond taart bakken, vullen en afsmeren. Vervolgens in de diepvries De taart vrijdagochtend uit de diepvries halen en 's avonds bekleden. Vervolgens in de koelkast bewaren tot zondagochtend. Is de taart met deze planning nog wel vers op zondag?
2. Vanavond taart bakken, vullen, afsmeren en bekleden (hoop dat ik dat allemaal red). Vervolgens in de diepvries. Zaterdagochtend de taart uit de diepvries halen zodat hij zondagochtend is ontdooid en laatste versieringen erop kan maken.

Als ik zoals bij planning 2 ga bakken, vullen, afsmeren en bekleden op 1 avond zou ik dat natuurlijk ook op donderdag of vrijdag kunnen doen. Als ik op donderdag ga bakken, moet de taart dan ook nog in de diepvries of is die zondag nog wel vers?

Sorry voor de vele vragen, maar ik hoop dat iemand mij kan helpen. Meestal bak ik mijn taart op vrijdagavond en ga ik zaterdag vullen, afsmeren en bekleden. Maar dat kan nu dus helaas niet...

Groetjes Jeanine

Life takes you to unexpected places, love brings you home

Re: Hulp gevraagd bij mijn planning

Ik zou vrijdag bakken, vullen en bekleden. De vulling kun je maken  tijdens het bakken/afkoelen. Ook de marsepein kun je dan al kleuren. Zo kun je binnen een paar uur (2, 2.5 uur) klaar zijn.

Hij hoeft dan niet in de vriezer. Decoratie kun je nu al maken.  :thumb:

Gr. Lies(beth)
Omdat er iedere dag wel iets te vieren valt is er dus altijd een reden voor TAART! www.zininTAART.com

3

Re: Hulp gevraagd bij mijn planning

Ik zou iig de taart bekleed invriezen. Zelf wil ik eigenlijk ook zoveel mogelijk vers. Het liefst een dag van tevoren vullen. Maar dit werkt niet altijd, zeker niet wanneer ik 5 taarten in een weekend heb. Morgenvroeg ga ik dus de taarten voor zaterdag vullen+bekleden+decoreren, en vrijdag de taarten voor zondag. De taarten vries ik niet in. Ook omdat ik niet weet of de mensen de taart nog in willen vriezen. Je kunt wel invriezen, maar dan zou ik dit in overleg doen

4 Laatst bewerkt door Carien (12-09-2012 12:22)

Re: Hulp gevraagd bij mijn planning

je kunt je kapsel nu (vanavond) bakken en dan in plastic verpakt (hhfolie en pedaalemmerzak) invriezen. Dan vrijdagavond de taart vullen en bekleden :)
Vanavond/morgenavond marsepein kleuren en alvast deco maken, dan moet het prima lukken op vrijdagavond.
Bewaren in de koelkast en zondagochtend is de taart dan nog heerlijk vers hoor :Y
De marsepein sluit de taart zo ongeveer luchtdicht af :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Hulp gevraagd bij mijn planning

Bedankt voor jullie snelle reacties! Blijkt wel weer dat er meer wegen naar Rome leiden...

Taarterataaa...! schreef:

Ik zou vrijdag bakken, vullen en bekleden. De vulling kun je maken  tijdens het bakken/afkoelen. Ook de marsepein kun je dan al kleuren. Zo kun je binnen een paar uur (2, 2.5 uur) klaar zijn.

Hij hoeft dan niet in de vriezer. Decoratie kun je nu al maken.  :thumb:

Is inderdaad een goede optie, dan kan ik vanavond beginnen met puzzelen!

Esther68 schreef:

Ik zou iig de taart bekleed invriezen. Zelf wil ik eigenlijk ook zoveel mogelijk vers. Het liefst een dag van tevoren vullen. Maar dit werkt niet altijd, zeker niet wanneer ik 5 taarten in een weekend heb. Morgenvroeg ga ik dus de taarten voor zaterdag vullen+bekleden+decoreren, en vrijdag de taarten voor zondag. De taarten vries ik niet in. Ook omdat ik niet weet of de mensen de taart nog in willen vriezen. Je kunt wel invriezen, maar dan zou ik dit in overleg doen

Ik weet zeker dat ze hem zondag gaan opeten, dus dat is geen probleem. 5 taarten in een weekend! Wow, een goede planning is dan inderdaad wel handig!

Carien schreef:

je kunt je kapsel nu (vanavond) bakken en dan in plastic verpakt (hhfolie en pedaalemmerzak) invriezen. Dan vrijdagavond de taart vullen en bekleden :)
Vanavond/morgenavond marsepein kleuren en alvast deco maken, dan moet het prima lukken op vrijdagavond.
Bewaren in de koelkast en zondagochtend is de taart dan nog heerlijk vers hoor :Y
De marsepein sluit de taart zo ongeveer luchtdicht af :)

Ik denk dat ik de taart inderdaad maar op vrijdag ga vullen en bekleden. Nog even twijfelen of ik vanavond of vrijdag ga bakken....

Life takes you to unexpected places, love brings you home