Onderwerp: Radeloos: Schiften lactosevrije cake
Ik ben al een tijdje hele topics aan het doorspitten, maar helaas heb ik geen antwoord gevonden op mijn probleem.
Inmiddels 4 cakes gebakken met de ene keer de plantaardige boter van de AH en de andere keer die van Wajang. Alle 4 druipt na het bakken de olie er vanaf en kan ik uren werk weggooien.
Ik probeer verschillende manier van mixen en mengen uit (de ene keer 'natte ingrediënten' apart en de droge, dan bij elkaar roeren, de andere keer de ingrediënten beetje bij beetje toevoegen en mixen). En ik bak de cake altijd op 160 graden.
Daarnaast zijn de ingrediënten allemaal op kamertemperatuur. Heb zelfs geprobeerd een cake te maken met gesmolten boter. Ook geen succes.
Ik snap niet goed hoe dit komt. Heeft dit te maken omdat ik lactosevrije boter gebruikt?
Zit nu best wel in een dip...
P.s.: Biscuitdeeg ken ik want daar gaat helemaal geen boter in. Mijn probleem nu is het bakken van een gewone cake.