1

Onderwerp: hulp bij planning mousse maken

zoals de titel al zegt zou ik graag hulp krijgen bij het maken van mousse.

Ik zou eigenlijk dit weekend voor familie een boel lepelgebakjes maken en dan heb ik tijd genoeg, maar nu is ie verschoven naar volgend weekend en dan heb ik minder tijd.

Het is voor zaterdag middag en dan heb ik vrijdag ochtend een klein beetje tijd en voor die tijd niet meer.

Nu is mijn vraag hoe lang van te voren kan ik dingen maken.
Het gaat om het volgende.

aarbeien mousse: aarbeienpuree met gelatine en opgeklopte slagroom
chocolade mousse: uit een pakje aangemaakt met melk
bananen kloppudding met slagroom ipv melk
caramel mousse: zelfgemaakte caramel met slagroom (slagroom wordt dan verhit)

Ik weet dat alles met slagroom niet lang houdbaar is, maar kan ik bijvoorbeeld de slagroom met caramel wel al eerder maken?

Het liefst zou ik alles al donderavond maken en dan zaterdag net voor dat ze het komen halen de opmaak doen.

Wie kan mij helpen?

2

Re: hulp bij planning mousse maken

ik zou t echt pas vrijdag maken, ook omdat hoe langer slagroom staat hoe meer het vocht uit gaat scheiden dus je kans hebt dat t er niet meer uitziet. plus je houdbaarheid

3

Re: hulp bij planning mousse maken

Ik zou ook proberen om het vrijdagochtend te maken.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

4

Re: hulp bij planning mousse maken

Ik zou  Vrijdagochtend vroeg opstaan en dan pas alle vullingen maken . Je werkt met melk en slagroom , daar moet je gewoon voorzichtig mee zijn .

               Succes !

Carpe Diem !

5

Re: hulp bij planning mousse maken

:shh: kan wel op donderdagavond :Y  mits goed gekoeld en ook zo bewaard :)

Ik maak vaak vullingen obv slagroom, heb dan wel eens wat over en dat vinden de kinderen (en ikke O-) ) helemaal niet erg ;) . Eten we dan rustig later op als toetje, nooit problemen mee gehad :nooo

Bijv dond gemaakt voor vrijdags taart, zaterdag toetje en ook zondagstoet gaat prima :Y Ik weet dat sommigen mensen dat heeeeeel raar vinden, maar echt, als je maar verse slagroom gebruikt, schoon werkt en goed koelt, gebeurt er niks raars :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: hulp bij planning mousse maken

zo vers mogelijk is natuurlijk t beste

maar... als je op zaterdag taart haalt bij de bakker eet je daar toch ook op zondag en soms zelfs op maandag van?

koud bewaren is hierbij wel belangrijk

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

Re: hulp bij planning mousse maken

bedankt allemaal voor de tips! Nu nog even kijken hoe ik het ga doen.