Onderwerp: rotroom!
Zo, dat was weer een avondje pure frustratie!!!!
Ik ging de banaanvulling van de recepten-pagina maken... Banaan gepureerd, ok. suiker toegevoegd, ok. gelatine opgelost in warm citroensap, ok.
En toen het ALLERSIMPELSTE: slagroom stijf kloppen. Nou heb ik een prachtige nieuwe Kenwood machine, waar ik helemaal verliefd op ben, dus daar kan het niet aan liggen... en toch heb ik (tot twee keer toe) de slagroom geklopt en was het volledig geschift! getver, het was echt een smerige waterige bende met klonten erdoor... BAH!
Hoe kan dat nou? Kan het liggen aan de warmte? Kan het liggen aan de room die ik heb gebruikt (normaal gebruik ik room uit het koelvak, maar ik had nu van die houdbare pakjes room, wel gekoeld natuurlijk)? Ligt het aan de klopper die ik heb gebruikt (denk t niet)?
Ik ga het vanavond opnieuw proberen, maar lijkt me wel zonde om weer een liter slagroom te verspillen... HELP!!!!