1

Onderwerp: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Hallo,

Een paar jaar geleden was ik in Spanje op vakantie.
Hier heb ik de heerlijke torta imperial gegeten.
Het lijkt een beetje op een soort platte harde nogataart met amandelen, echt heel lekker.
Hier in Nederland heb ik het eigenlijk nog nooit gezien, behalve bij 1 webshop, maar ik zou het natuurlijk graag zelf willen proberen.

Is er iemand die enig idee heeft of ik dit zelf kan maken.
En is er dan misschien ook iemand die hier het recept voor heeft?

2

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Google en gij zult vinden  :P
http://www.dinnertool.com/recipe/imperial-torte

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

3

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Miss Pebble schreef:

Google en gij zult vinden  :P
http://www.dinnertool.com/recipe/imperial-torte

Ik heb gegoogled, en ook deze gezien, maar dit is een tortE imperial maar ik ben op zoek naar recept voor tortA imperial!

4

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

http://foro.mundorecetas.com/showthread … rial/page6

Is het zoiets?

5

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Dit is het:

http://www.tapaamsterdam.nl/kerst/kerst … d_393.html

6

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Recept gevonden, nu nog iemand die vanuit Spaans kan vertalen  :D
http://www.recetasgratis.net/Receta-de- … -6837.html

Life is like one of my cakes......You never know what you're gonna get.
http://www.facebook.com/pages/Cake-Diva … ref=stream

7 Laatst bewerkt door Carien (08-08-2012 21:23)

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

volgens google is het dan (in steenkoolNederlands):
INGREDIËNTEN: -500 Gram boter  -10 Eieren  -1 Kilo suiker  -1 / 2 liter melk  -1 Kilo tarwe zelfrijzend bakmeel  -1 Theelepel vanille-  Cream ter dekking van:  -2 Grote blikjes gecondenseerde melk  -3 Bars ongezouten margarine  Eigeel -1 VOORBEREIDING:  In grote kom Klop de boter tot een romige massa (bij voorkeur met de hand slaan met een houten peddel), wordt u toe te voegen pococ een beetje suiker, hele eieren dan, na dit geleidelijk tegelijkertijd voeg de bloem met de melk en bolletje vanille-laatste. Wanneer je geen klontjes blijven betekent dat het mengsel klaar is. Enmantequilla schimmels en meel twee kilo van de capaciteit, het introduceert in het mengsel en gebakken bij een temperatuur van ongeveer 300 graden, ongeveer 45 minuten. De taart is gaar wanneer een mes hem te voeren in het midden steekt er helemaal schoon.  Cream: met een mixer op hoge snelheid sloeg de drie bars van ongezouten boter tot ver afgeroomd, voeg langzaam de gecondenseerde melk is wit en dooier van het ei, wanneer het is zeer stevig pieken betekent dat het klaar is.  Unmold de cake op een dienblad erg leuk en vet cool als je versieren met de room.

Lijkt me lekkerrrrrrr, maar ook errug machtig.
D'r zitten alleen geen noten in, dus dit is niet de taart van TS volgens mij :think:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Deze dan misschien http://www.petitchef.es/recetas/torta-i … id-1212150 met foto's en noten  ;)  helaas weer in het Spaans, maar daar moet met Google dan ook wel weer uit te komen zijn.

Life is like one of my cakes......You never know what you're gonna get.
http://www.facebook.com/pages/Cake-Diva … ref=stream

9

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

oeh, dat ken ik :Y  da's lekkerrrrrrr, echt!
Handig met foto's ook, beetje lastig voor google, al die foto's, dat dan weer wel.
Kga toch een poging wagen :Y  O-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

:think: kan d'r geen chocola van maken, en ook geen nogat :nooo
lees wel 45min continu roeren..... pfff :s

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Ik kom er, zelfs met Google en foto's ook niet uit, ik zie wel hostia staan, wat mij doet vermoeden dat die witte plak die er op het einde opgelegd wordt, ouwel is :think:

Hhmm ga me er nog even in verdiepen, want het ziet er wel heeel lekker uit.

Life is like one of my cakes......You never know what you're gonna get.
http://www.facebook.com/pages/Cake-Diva … ref=stream

12

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

http://migranitodesal.com/?p=278
Mengsel tussen twee van die grote hosties. Met amandelen, deze keer.

13

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

deze is al beter te begrijpen met vertaling :Y

maarruh,  :think: er moet hier toch iemand op het forum rondlopen die spaans spreekt?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

14

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=203450

O-)  O-)  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

15

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Dit maak ik ervan:

INGREDIËNTEN:

300 gram suiker
250 gram bloemenhoning
2 eiwitten
400 g geroosterde amandelen

BEREIDING:

Halveer de amandelen en rooster ze, laat ze afkoelen.

Smelt de honing in een pan en voeg dan de suiker toe, blijf roeren tot de temperatuur 120 bereikt, je zal zien dat als je blijft roeren op laag vuur er bellen zullen komen 

Mix de eiwitten in de kitchenaid (of andere mixer) niet te hard, ongeveer 2 minuten, en blijf door mixen terwijl je beetje bij beetje de voorgaande mix toevoegt.

Doe alles terug in dezelfde pan en roer ongeveer 20 minuten (let op, het verbrand snel)

Voeg de amandelen toe en meng goed.

Verdeel het mengsel in 3 en plaats elke portie op een wafel, zet er een wafel bovenop en druk het voorzichtig plat.

Zet er een gewicht op voor ten minste een nacht zodat ze egaal zijn.

Laat een paar dagen uitharden voordat je het verpakt.

Geniet ervan! :)

16

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Ze is niet meer erg actief op dit forum, maar superbehulpzaam, dus ik zou proberen om LaraM te mailen via de forummailer: ze woont al jaaaaaaaren in Spanje en weet veel van lokale lekkernijen :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

17

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

:thumb: ik wist dat er een 'spaanse' moest zijn, maar wist niet meer wie :o  Dank je!

Ook dank Rumy :thumb: ; uit andere recept begreep ik wel dat je tijdens die 20min koken (?) steeds moet blijven roeren :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

18

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

:think: LaraM kent ie niet (meer?) :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

19

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Ik ga even iemand mailen die jaren in Spaans talig gebied heeft gewoond, kijken of het haar lukt. (dame van in de 70)

Christine.

20

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

:thumb:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

21

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Carien schreef:

:think: LaraM kent ie niet (meer?) :nooo

Sorry, het is Lara M.  :rolleyes:  ;)

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/profile.php?id=278

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

22

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Carien schreef:

volgens google is het dan (in steenkoolNederlands):
INGREDIËNTEN: -500 Gram boter  -10 Eieren  -1 Kilo suiker  -1 / 2 liter melk  -1 Kilo tarwe zelfrijzend bakmeel  -1 Theelepel vanille-  Cream ter dekking van:  -2 Grote blikjes gecondenseerde melk  -3 Bars ongezouten margarine  Eigeel -1 VOORBEREIDING:  In grote kom Klop de boter tot een romige massa (bij voorkeur met de hand slaan met een houten peddel), wordt u toe te voegen pococ een beetje suiker, hele eieren dan, na dit geleidelijk tegelijkertijd voeg de bloem met de melk en bolletje vanille-laatste. Wanneer je geen klontjes blijven betekent dat het mengsel klaar is. Enmantequilla schimmels en meel twee kilo van de capaciteit, het introduceert in het mengsel en gebakken bij een temperatuur van ongeveer 300 graden, ongeveer 45 minuten. De taart is gaar wanneer een mes hem te voeren in het midden steekt er helemaal schoon.  Cream: met een mixer op hoge snelheid sloeg de drie bars van ongezouten boter tot ver afgeroomd, voeg langzaam de gecondenseerde melk is wit en dooier van het ei, wanneer het is zeer stevig pieken betekent dat het klaar is.  Unmold de cake op een dienblad erg leuk en vet cool als je versieren met de room.

Lijkt me lekkerrrrrrr, maar ook errug machtig.
D'r zitten alleen geen noten in, dus dit is niet de taart van TS volgens mij :think:

:lol:  :lol: Ik geniet altijd van dit soort vertalingen!!!! Wat zouden Enmantequilla schimmels zijn???

If life gives you lemons, make lemoncurd.

23

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Ja Carien, je moet 20 minuten blijven roeren, anders brandt het aan volgens mij! (vandaar dat dat er in haakjes achter staat)

De spaanse tekst zelf was trouwens al niet zo heel duidelijk, met veel spreektaal, vandaar dat Google translate er niet zoveel van bakte.

Ik weet overigens wel zeker dat mijn vertaling correct is. Ik spreek vloeiend portugees en goed genoeg spaans om dit soort dingetjes te vertalen. Maar stuur me alsjeblieft geen juridische tekst toe, want dan wordt het lastig ;)

Mirjam: haha, ja daar moest ik ook erg om lachen!

Ter verduidelijking: mantequilla is boter, harina is bloem. Er staat "Enmantequilla y enharina un molde de dos kilos de capacidad,": dat betekent "beboter en bebloem een (bak?)vorm van 2 kilo capaciteit"

Wel raar dat google translate dat niet herkende trouwens...

24

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

:think: misschien moeten we google maar eens op bakles sturen O-) , is toch een soort eigen taaltje, blijkt maar weer ;)


het is dus een langdurig werkje, eerst 'effe' :rolleyes: tijd zien te vinden..... het is wel heel errug lekker, dus wie tijd heeft... maken!

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

25

Re: Torta imperial, iemand enig idee of je dat zelf kan maken?

Jeetje, wat veel reacties.
Bedankt allemaal voor het meedenken.
Best lastig dat het allemaal in het Spaans is.
Het is idd een lang proces, hmmm eerst maar even tijd zoeken.
Maar het is wel echt heerlijk, krijg er al helemaal zin in!