1

Onderwerp: Waarom slagroom aanvetten?

Hallo,

Ik zie bij een aantal taarten staan dat ze aangevette slagroom gebruiken in de taart.
Maar waarom zou je dit doen? Geeft dit meer smaak aan de slagroom of iets dergelijks?

Life is short, eat dessert first

Re: Waarom slagroom aanvetten?

Mascarpone heeft een hoger vetgehalte. Slagroom is van zichzelf niet zo stabiel. Het zakt snel in/ loopt snel uit als het een dagje in een taart zit. Als je het aanvet met slagroom is het stabieler.

3

Re: Waarom slagroom aanvetten?

maw het is dikker en minder luchtig, de laag zal dus niet zo snel instorten :D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

4

Re: Waarom slagroom aanvetten?

Kijk, dan zal ik dat toch maar eens proberen als ik een taart wil maken met twee lagen slagroom :)

Life is short, eat dessert first

5

Re: Waarom slagroom aanvetten?

en het is echt HEEL lekker

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591