Onderwerp: Waarom slagroom aanvetten?
Hallo,
Ik zie bij een aantal taarten staan dat ze aangevette slagroom gebruiken in de taart.
Maar waarom zou je dit doen? Geeft dit meer smaak aan de slagroom of iets dergelijks?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Waarom slagroom aanvetten?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo,
Ik zie bij een aantal taarten staan dat ze aangevette slagroom gebruiken in de taart.
Maar waarom zou je dit doen? Geeft dit meer smaak aan de slagroom of iets dergelijks?
Mascarpone heeft een hoger vetgehalte. Slagroom is van zichzelf niet zo stabiel. Het zakt snel in/ loopt snel uit als het een dagje in een taart zit. Als je het aanvet met slagroom is het stabieler.
maw het is dikker en minder luchtig, de laag zal dus niet zo snel instorten
Kijk, dan zal ik dat toch maar eens proberen als ik een taart wil maken met twee lagen slagroom
en het is echt HEEL lekker
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Waarom slagroom aanvetten?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.