Onderwerp: cupcakes decoreren met marsepein of fondant
Heb voor het eerst cc gedecoreerd met marsepein ipv alleen botercreme. Opzich was het voor een eerst poging best aardig gelukt maar ik vond de marsepein wel heel erg plakkerig en glimmend. Als ik hier de foto's bekijk glimmen de decoraties op de cc nooit zo erg. Heb ik iets verkeerd gedaan of zou ik dan bijvoorbeeld beter fondant kunnen gebruiken?
Nu ga ik voor mijn zusje haar verjaardag cc maken, de meeste gewoon met botercreme swirl erop en een aantal met marsepein/fondant. Kan ik de decoratie dan al de dag van te voren op de cc doen of beter pas op de dag zelf.? En als je het op de dag zelf pas doet kun je dan wel al de decoratie maken en hoe bewaar je die dan? Ik begreep namelijk dat je fondant goed moet doorkneden voor je het kan vormen. Als ik het dan van te voren maak blijft het dan wel zacht genoeg om het de volgende dag nog netjes op de cc te leggen of is het daar dan al te stug voor geworden?