1

Onderwerp: ik heb wat vragen??????????

Ik hoop dat ik hier goed sta maar ik heb wat vragen :s

Ik mag voor de eerste keer een bruidstaart maken, het gaat om een stapel van drie hoog. ik moet de taart in de ochtend bezorgen omdat ik anders met de auto er niet kan komen maar dan moet de taart en overige dingen in de koeling van het bedrijf alleen die koeling  staat hoger dan mijn thuis koeling, nu ben ik bang dat de taart gaat smelten. De taart gaat van marsefond gemaakt worden met botercrememix.
Volgens mij is het toch ook zo dat als het heel warm is dan moet de botercrememix toch ook in de koeling :o 

En even over het bezorgen de taart moet een uur in de auto, heb wel airco maar hoe hou ik de taart nog meer koel wil namelijk niet dat de taart smelt en of gaat inzakken.

Hoop op goede tips en alvast bedankt
Groetjes miranda :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

2

Re: ik heb wat vragen??????????

Zolang de taart in de koeling staat zou hij niet snel smelten (lijkt mij).
Ik zet thuis eigenlijk alles in de koelkast. Hoe kouder hij is met vervoeren hoe steviger.
Als je zoekt op vervoeren dan komen er veel tips naar voren.
Zelf gebruik ik piepschuim boxen met koelblokken of als het lukt zet ik hem in de koelbox.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

3

Re: ik heb wat vragen??????????

Het gevaar zit 'm niet in de koeling zelf, maar als de taart uit de koeling komt. Door het temperatuurverschil loop je dan een flink risico dat er condens op de taart komt (net als bij je ijskoude glaasje fris op een warme dag) en dat vocht geeft gevaar voor smelten. Je moet de overgang dus het liefst zo geleidelijk mogen laten gaan, niet rechtstreeks uit de koeling naar een warme feestzaal want dan gaat de taart als een gek staan glimmen en zweten...
Vraag dus of er wellicht nog een voorraadruimte is waar het wel koel maar niet gekoeld is en laat de taart daar zo'n 2 uur van te voren heen zetten om te acclimatiseren. Liefst nog met een ventilator erop want dan droogt de taart het snelst.
Ik hoop voor je dat de lokatie zo welwillend is.... er wordt soms nog wel eens 'lomp' omgegaan met onze kunstwerkjes, men ziet niet hoeveel uur werk erin zit...

Tijdens het transport zou ik de taart wel zo koel mogelijk laten, dus zo'n piepschuimbox of een ander soort koeltas (ik heb een enorme joekel van de Sligro) is dan wel handig.

Succes!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

4

Re: ik heb wat vragen??????????

Lilar schreef:

Zolang de taart in de koeling staat zou hij niet snel smelten (lijkt mij).
Ik zet thuis eigenlijk alles in de koelkast. Hoe kouder hij is met vervoeren hoe steviger.
Als je zoekt op vervoeren dan komen er veel tips naar voren.
Zelf gebruik ik piepschuim boxen met koelblokken of als het lukt zet ik hem in de koelbox.



Dank je wel voor je reactie, ik heb weleens gelezen dat een taart ging smelten door te koude koeling vanwege condens. Ook gelezen dat een taart kan smelten van verschillende tempraturen.

Ik zou graag mijn taart in een koelbox doen maar dat past zowel in hoogte als in breedte nie, dus daarom dacht ik misschien heeft een ander nog tips want ik had al de zoekfunctie gebruikt maar kon nog niet echt antwoord vinden :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

5

Re: ik heb wat vragen??????????

Dank je wel tom poes, even een vraagje over de piepschuimbox van de sligro past daar een plateau van 35 cm in zoniet wat zijn de maten van die box of vraag ik misschien teveel, ik ben nogal enthousiast en dan draaf ik nogal door :D

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

6

Re: ik heb wat vragen??????????

[MOVE] -> taartdecoratie algemeen

7

Re: ik heb wat vragen??????????

Even nog een vraagje bezorgen jullie de taart en zeten jullie het gelijk klaar voor het bruidspaar of laten jullie het ook neerzetten in de koeling en geef je het uit handen, het liefs zet ik het natuurlijk zelf allemaal klaar want dan hoef de taart ook na het bezorgen ook niet meer in de koeling en is de kans op smelten kleiner.
Sorry voor al die vragen :o
De locatie is overigens wel meewerkend wat ik door de telefoon begreep, dat is een pluspunt :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

8

Re: ik heb wat vragen??????????

Karin09 schreef:

[MOVE] -> taartdecoratie algemeen

Sorry :o

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

9

Re: ik heb wat vragen??????????

mdetombe schreef:

Even nog een vraagje bezorgen jullie de taart en zeten jullie het gelijk klaar voor het bruidspaar of laten jullie het ook neerzetten in de koeling en geef je het uit handen, het liefs zet ik het natuurlijk zelf allemaal klaar want dan hoef de taart ook na het bezorgen ook niet meer in de koeling en is de kans op smelten kleiner.
Sorry voor al die vragen :o
De locatie is overigens wel meewerkend wat ik door de telefoon begreep, dat is een pluspunt :)

Het liefst doe ik het zelf. Ik bezorg vaak een half uur voor het bruidspaar aankomt. Dan zet ik hem neer, kan ik het (mocht dat nodig zijn) afmaken en dan ben ik net weer vertrokken als het bruidspaar arriveert. Soms wacht ik buiten even op de komst. Gelijk feliciteren en naar huis.

Laatst werd er op de locatie zelf getrouwd. Hier hadden zze de bezorging liever eerder. De taart heb ik zo klaar mogelijk geleverd en daarnaast een beschrijving toegevoegd van de afwerking. En dan in spanning zitten of het goed komt.  :rolleyes:

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

10

Re: ik heb wat vragen??????????

Bij bas vd heijden hadden ze kratkoelingtas voor 5 euro...misschien is dat optie?? die was echt groot.

Ik heb ook genomen voor boodschappen en pas gewoon krat in tas. Ik geloof 32liter inhoud

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

11

Re: ik heb wat vragen??????????

Bedankt voor de tips :)

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl