1

Onderwerp: taart zonder ei

Hoi allemaal,

Weet niet of ik nu in het goede topic zit maar anders hoor ik het wel ;P

Ik ga vandaag een taart maken voor een collega die geen eieren eet.

Zou graag van jullie willen weten of het lekker klinkt...

Ik wil een bodem maken van bretonsdeeg:
boter 150 gr
basterdsuiker 120 gr
zout 1,5 gr
melk 20 gr
bakpoeder 8 gr
koolzuur(baking soda) 1,5 gr
patentbloem 230 gr

alle ingredienten draaien tot deeg met de deeghaak

deze wil ik dan op de bodem in een springvorm doen en even afbakken

dan wil ik een witte chocolade ganache daar bovenop doen. en af laten koelen.

en dan een frambozen bavarois erop:
frambozenpuree 300 gr
gelatine (poeder) 7 gr (wellen in 35 gr water)
slagroom 700 gr

en dan een een frambozen gelei. maar dat weet ik nog even niet hoe ik dat moet maken ;P iemand een idee?

Ik hoor graag jullie ideeen

2

Re: taart zonder ei

Vulling klinkt goed!
Van de bodem heb ik niet zoveel verstand....
Maar als je collega geen ei eet (weet niet waarom hoor) is gelatinepoeder dan geen probleem?..?

3

Re: taart zonder ei

dankje!
Tja het is een beetje apart... ze is hongaars en een een of andere kruidenman uit hongarije heeft tegen haar gezegd dat het beter voor dr gezondheid is als ze geen eieren, vlees en vis eet maar ze eet wel melk en boter en heeeeeel af en toe iets waar ei in zit haha. Dus ze neemt het niet zo nauw. Maar vond het wel leuk om voor haar verjaardag dan toch een taart te maken zonder ei. En ze houd heel erg van fruit dus vond het wel een leuke combi.

De bodem is eigenlijk een soort koekjesdeeg maar die bak ik eerst af en als het goed is wordt ie door de vulling/koeling een klein beetje zachter maar niet al te zacht.

Ik ben heel benieuwd hoe die gaat worden. Ik maak een grote en een kleintje. dan kan ik dat kleintje eerst even proeven voordat ik m geef.

4

Re: taart zonder ei

was de bodem zo gelukt?
ik heb ook een eiloze vriendin :D  ;)