Onderwerp: taart zonder ei
Hoi allemaal,
Weet niet of ik nu in het goede topic zit maar anders hoor ik het wel ;P
Ik ga vandaag een taart maken voor een collega die geen eieren eet.
Zou graag van jullie willen weten of het lekker klinkt...
Ik wil een bodem maken van bretonsdeeg:
boter 150 gr
basterdsuiker 120 gr
zout 1,5 gr
melk 20 gr
bakpoeder 8 gr
koolzuur(baking soda) 1,5 gr
patentbloem 230 gr
alle ingredienten draaien tot deeg met de deeghaak
deze wil ik dan op de bodem in een springvorm doen en even afbakken
dan wil ik een witte chocolade ganache daar bovenop doen. en af laten koelen.
en dan een frambozen bavarois erop:
frambozenpuree 300 gr
gelatine (poeder) 7 gr (wellen in 35 gr water)
slagroom 700 gr
en dan een een frambozen gelei. maar dat weet ik nog even niet hoe ik dat moet maken ;P iemand een idee?
Ik hoor graag jullie ideeen