1

Onderwerp: Inventum chocosmelter met witte chocolade?

ik heb mijn oog laten vallen op de chocoladesmelter van inventum. ik heb nu een fonduepannetje met een theelichtje eronder, maar ik merk dat dat toch te warm wordt voor witte chocolade. ik krijg er klontjes in (zelfs als ik hem tussendoor steeds even uit zet). nu zag ik deze elektrische chocoladesmelter en las dat hier veel positieve ervaringen over. maar ik vraag me af of dat ook voor witte chocolade geldt? die mag nl. minder heet worden. en kun je hem ook op een tussenstand zetten, bijv. tussen 0 en 1 in of doet hij het dan niet? ik hoop dat iemand me kan helpen want ik wil hem graag van de week kopen. bedankt hiervoor!

2

Re: Inventum chocosmelter met witte chocolade?

Er is geen tussenstand alleen stand 0 - 1 en 2

Hij wordt niet te heet voor witte chocolade
Candy melts zijn erg te vergelijken met witte chocolade en dat gaat prima

De bakjes worden niet echt heet, ook nog prima met de hand vastgepakt worden

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

3 Laatst bewerkt door Barbara136 (05-08-2012 22:53)

Re: Inventum chocosmelter met witte chocolade?

Hoi, ik wilde ook zijn smelter kopen maar ben van gedachten veranderd: ik heb op craftsy.com (tip ook fondant cursussen etc) een chocolade (taarten) cursus gedaan van " chocolade specialist" . De volgende tips kwamen eruit; koekpan met klein laagje water verhitten, daarin een schaaltje chocolade smelten terwijl je doorroert, witte chocolade mag niet te heet worden en inderdaad in kleine stukjes hakken.
Ik heb chocolade nu op die manier bewerkt en werkt super en veel makkelijker dan au bain mariem, chocolade kan niet verbranden (dan gaat het klonteren). Je kom staat dus gewoon in de koekepan maar blijft klein filmpje water tussen zitten.  Je kan doordat je water ziet je gas beter "bedienen", desnoods even uit zetten. Ik heb zo ook pure choco en candymelt binnen no time perfect gesmolten! Ik hoop dat je er wat aan hebt. grtjs barbara

ps voor glans kan je inderdaad wat zonnebloemolie toevoegen of roomboter, dan blijft wat zachter