Onderwerp: Taartbiscuit (slagroomtaart/mokkataart) wordt hard na koelen?
Hallo allemaal,
Ik hoop dat iemand mij kan helpen... De afgelopen maanden heb ik veel taarten, cakes, koekjes en ander lekkers gemaakt. Ik ben dus redelijk thuis in het bakken. Alleen één ding blijft maar mislukken:
Laatst heb ik een slagroomtaart gemaakt. Alles ging goed, en het biscuit was heerlijk luchtig... Een paar uur dan! Hoe later op de dag, hoe harder het biscuit werd. Hoe kan dit? Echt heel droog werd het niet, eerder compact. Heb de taart onafgedekt in de koeling bewaard.
Dacht dat het daar misschien aan kon liggen. Dus deze week met goede moed en een nieuw strijdplan aan een mokkataart begonnen. Biscuit weer prima uit de oven, taart gevuld (botercreme en banketbakkersroom), afgestreken en in de koeling weggezet in een taartdoos. Taart uit de koeling gehaald en op temperatuur laten komen, maar precies hetzelfde probleem! Hoe kan dit?
Ben heel benieuwd naar jullie adviezen!!!