Onderwerp: Bovenkant gaar, en dan.... :( Help!
Ik dacht, laat ik eens oefenen voor ik binnenkort een taart in opdracht moet maken...omdat ik niet zo'n zin had in heel grote taart (heb namelijk een 25 cm. vorm..) dacht ik laat ik eens het blanda vormpje (20 cm) proberen..
Ik heb volledig de aanwijzingen gevolgd, luchtig beslag en op 160 graden in mijn hetelucht oven.
na 30 minuten pas de oven geopend, tussendoor niet. Stond er een hele 'ballon' bovenop de vorm!! Ik met een sate prikker erin geprikt, is de biscuit helemaal niet gaar..'t is nog steeds deeg smurrie. Dus ik heb die ballon plat gedrukt en hem nog maar even terug in de oven gedaan.. Maar ik vrees met grote vreze..
wie weet waar dit aan kan hebben gelegen? Heb zelfs met een oven temperatuur meter gekeken en hij was echt 160 graden!
Dank jullie wel alvast!