1

Onderwerp: DS taart en bekleden

Ik moet voor morgen een ds taart klaar hebben en heb nog een aantal vraagjes, hoop dat iemand mij kan helpen.

Bij een ds staat het klepje zeg maar open en overend.
Hoe zorg ik er voor dat het klepje rechtop blijft staan?
Ik heb geen verhardingsmiddel of iets dergelijks en dus ook geen tijd meer om dit online te bestellen.

En als ik een taart bekleed dan is hij eigenlijk nooit helemaal strak.
Dan heb ik altijd zoiezo aan een kant te veel fondant of marsepein en gaat het daar kreuken. Dit ziet er heel slordig uit!
Wat doe ik fout en hoe krijg ik hem strak?

En als ik chocolade botercreme wil maken doe ik dan cacaopoeder bij de botercreme of gesmolten chocolade?

Alvast bedankt!

2

Re: DS taart en bekleden

Ik ben waarschijnlijk te laat, je taart is al af..
Fondant of marsepein krijg je strak door heel veel geduld te hebben, net trekken eraan, maar steeds beetje bij beetje glad strijken. Op you tube staan fijne filmpjes, moet je maar eens zoeken.

Je kunt best cacoapoeder bij de botercreme doen.

3

Re: DS taart en bekleden

Beste Kim

Met meer oefen worden de taarten steeds strakker.
Ook kan je de taarten strakker maken door deze na het afsmeren in de  koelkast te zetten, en deze daarna nog even na te smeren.
maakt het bekleden ook een stuk makkelijker.

Groetjes de Cake Queen

Cake Queen passie voor taarten
www.cakequeen.nl Offical PME Instructor regio Utrecht/Amersfoort. Winkel en workshopruimte in Amersfoort centrum, gevestigd aan Kamp 70, 3811 AT Amersfoort