Onderwerp: Biscuittaart zakt in.
Hoi allemaal. Ik heb nu net voor de derde keer een biscuittaart gebakken, en voor de derde keer zakt deze dan ook in nadat ik de oven heb opengezet om te laten afkoelen. Als de taart klaar is met bakken zet ik de deur open om te laten afkoelen en laat ik de taart altijd zo'n 10 minuutjes staan. Na deze 10 minuten zet ik de taart op een plek waar het niet tocht. Ik prik er ook niet in om te controleren of deze gaar is. Ik gebruik een heteluchtoven van Bosch. Nog een probleempje: bij het doorspatelen van de droge ingrediënten, komen er bij mij altijd kleine klontjes in, hoe zou ik dit het beste kunen voorkomen? Hieronder het recept dat ik gebruik voor een 24 cm springvorm onder in de oven:
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepeltje bakpoeder afgestreken
- 1 zakje vanillesuiker
Bakken hetelucht 200 graden ongeveer 25 min.
voorverwarmen 200 graden
- Kom in heet water zetten.
- Eieren en suiker ongeveer 12-14 minuten goed mixen.
- Bloem, bakpoeder, en de vanillesuiker zeven.
- Dan voorzichtig met een lepel met een gat erin, door het eimengsel scheppen (in 3 keer), tot dat je geen bloem meer ziet.
- Beslag in de vorm doen, en na een kwartiertje de oven op 190 graden zetten.
Hopelijk weten jullie raad, want ik weet echt niet waardoor het komt!
Alvwast bedankt!
Groetjes, Melissa.