1

Onderwerp: taart helemaal bol

mijn kapsels worden elke keer helemaal bol. komt dit omdat ik mijn oven te hoog zet??

2

Re: taart helemaal bol

Dat kan. Probeer eens op lagere temperatuur te bakken. (ik bak zelf op 150 gr hete lucht constant)
Een klein beetje bolling is niet zo heel erg, dat wordt vanzelf plat als je het kapsel stort.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

3

Re: taart helemaal bol

het is ook niet een beetje  ;)  heb nu de oven op 150 gezet hopen dat dat lukt

4

Re: taart helemaal bol

ik trek de mix altijd aan de zijkant een beetje op en trek uit het midden wat mix gaat prima

5

Re: taart helemaal bol

ik zet de temperatuur (hete lucht oven ) eerst op 120
en na 10 minuten op 140 en dan na 10 minuten op 165 voor de resterende tijd.gaat prima!

creatief met taart

6

Re: taart helemaal bol

bedankt voor de snelle reacties. kapsel staat in de oven en nu gaat het wel goed :D joepie haha

7

Re: taart helemaal bol

Oh hier heb ik ook altijd last van?
Ga ook maar eens proberen om de temp lager te zetten. Was dat bij jou wel goed gegaan Vicky?

Groetjes Yvon

8

Re: taart helemaal bol

heb ik ook altijd en de oven staat hier op 145 maar ik doe meteen als het klaar en snijplank er op en dan is ie mooi plat de boven kant komt toch onder dus je ziet er niks van

9

Re: taart helemaal bol

He suus,
Doe je dat als hij nog in het blik zit?
Ik zet hem namelijk meteen op een rooster, en dan zie je straks op de bovenkant van die mega strepen van het rooster erin. (of ben ik nou echt mega blond?)

Groetjes Yvon

10

Re: taart helemaal bol

hallo yvon
je stort ze onderste boven op het rooster waardoor de bovenkant onderkant van je taart wordt en zo de onderkant boven is en mooi glad

11

Re: taart helemaal bol

Hier lukt het ook nog steeds niet om mn taartbodem goed te krijgen...
Overal uitstulpingen als ik de silliconenvorm gebruikt.
Ben nu in de vierkante vorm aan het proberen, met het recept van de site hier, alleen dan met zelfrijzendbakmeel.
Iemand nog tips?

Groetjes,

Claudia

12

Re: taart helemaal bol

FDG schreef:

Hier lukt het ook nog steeds niet om mn taartbodem goed te krijgen...
Overal uitstulpingen als ik de silliconenvorm gebruikt.
Ben nu in de vierkante vorm aan het proberen, met het recept van de site hier, alleen dan met zelfrijzendbakmeel.
Iemand nog tips?

Groetjes,

Claudia

Probeer het eens met een metalen bakvorm en met de mix. Dan kan het bijna niet mislukken.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

13

Re: taart helemaal bol

Ik lees ff mee, mijn taarten zijn ook altijd bol.. Maar als jullie de oven op 150 graden zetten. Hoeveel minuten doen jullie um er dan in?

14

Re: taart helemaal bol

yvoline schreef:

He suus,
Doe je dat als hij nog in het blik zit?
Ik zet hem namelijk meteen op een rooster, en dan zie je straks op de bovenkant van die mega strepen van het rooster erin. (of ben ik nou echt mega blond?)

jep hoeft maar heel even maar dan is ie meteen mooi plat even laten staan en dan uit de vorm halen.
Werkt bij mij perfect :D

15

Re: taart helemaal bol

He suus,
bedankt voor je antwoord, dat omdraaien snapte ik nog wel,
maar ik had het nu ook met een bol taart, die kun je niet omdraaien vandaar.
thx

Groetjes Yvon

16

Re: taart helemaal bol

yvoline schreef:

He suus,
bedankt voor je antwoord, dat omdraaien snapte ik nog wel,
maar ik had het nu ook met een bol taart, die kun je niet omdraaien vandaar.
thx

Als je hem nog in de vorm hebt zitten kun je met een broodmes plat langs de kanten snijden, dan is ie ook mooi recht.
Dan op een rooster storten.

Dat is toch een TAART waard!

17

Re: taart helemaal bol

Erg bol komt door een te hoge temperatuur. Maar een beetje bol is vaak niet te voorkomen bij het bakken. Maar het is eenvoudig op te lossen.

Na het bakken leg ik er een velletje bakpapier op, dan een snijplank, even goed platdrukken tot aan de rand van de vorm. Dan draak ik het hele spulletje om en stort ik hem uit de bakvorm. Dan leg ik de bakvorm er weer los overheen tegen het uitdrogen. Zo wordt het mooi plat.

Voordeel van aandrukken is dat je cake dan weer overal even massief/luchtig is. Nadeel van bijsnijden is dat je de grote luchtbellen in het midden laat bestaan, waardoor hij daar dan minder stevig is. Hij kan dan in het middel weer gaan doorzakken als je er veel spul opdoet (fondant, marsepein, boetseersels).