Onderwerp: 3 kleurige bonbons
Gevonden op het www, toch effe hier delen, zo makkelijk en zo lekker
Je hebt nodig:
- au bain marie pannetje (of 2 in elkaar passende pannen)
- cakevorm ca 20cm lang
- bakpapier
- 200g pure chocolade
- 200g witte chocolade
- 200g melkchocolade
- 150g gedroogde cranberries, fijngehakt, een mix van gedroogd rood fruit kan ook; (ik heb gehakte macadamianoot gebruikt)
Bereiding
Bedek de bodem van de cakevorm met bakpapier. Aan de zijkanten moet het papier ca 3cm hoog papier zijn.
Breek de pure chocolade in stukjes (of gebruik gallets) en verwarm au bain marie. Een beetje roeren en laten smelten.
Als alles gesmolten is, giet de chocolade in de cakevorm.
Klop de vorm een paar keer zachtjes op het aanrecht. Dan gaan de luchtblaasjes eruit.
Witte chocolade in stukjes breken en laten smelten.
De helft van de bessen voorzichtig op de pure chocolade verdelen. Weer kloppen.
Gesmolten witte chocolade voorzichtig daarover verdelen.
Melkchocolade smelten.
Verdeel de rest van de bessen over de witte chocolade en weer kloppen.
Verdeel de melkchocolade daarover, weer stampen.
Zet de hele vorm voorzichtig in de koelkast of in de diepvries (ca 1-2 uur).
Trek dan alles met het bakpapier uit de vorm op een snijplank en snijd de chocolade in stukjes van 1x2cm.
Als je eerst de kanten recht snijd en evtl je mes even onder heet water houdt worden de bonbon mooier!
Bij mij lukte dat snijden totaal niet, chocolade was keihard bevroren na 2u Na ontdooien ging het prima