1

Onderwerp: HELP!! spoedgeval

Hallo allemaal,

Ik heb een taart gemaakt en wilde die vanmiddag met fondant bekleden. De fondant voelde prima en ik maakte m roze. Helaas ben ik wat perfectionistisch en bleef ik m maar opnieuw uitrollen. Tot opeens mijn poedersuiker bijna op was.200 gram heb ik er ongemerkt in gegooid!!

Natuurlijk deed mijn fondant het niet meer, alleen maar korrelig en brokkelig. als ik het uitrol breekt het. Ik heb geprobeerd water erbij te doen, ging niet goed. toen brb ik nog een stuk onaangetast fondant erbij gedaan maar het hielp niet genoeg.

Is het nog te redden? Wat zouden jullie doen? Hij moet vanavond af en er zit al botercreme op...

Groetjes

Taaaaaarttt! Ik ben dol op taart!

2

Re: HELP!! spoedgeval

taart in de koelkast zetten en nieuwe fondant kleuren en uitrollen.
lijkt me de beste oplossing.

Re: HELP!! spoedgeval

volgens mij zou je het met crisco weer wat soepeler kunnen krijgen, maar de vraag is of dat nog werkt na 200 gram poedersuiker..

Zou toch voor de zekerheid maar nieuwe halen.

Re: HELP!! spoedgeval

Oke dan maar snel naar de winkel..:( bedankt !

Taaaaaarttt! Ik ben dol op taart!

5

Re: HELP!! spoedgeval

De poedersuiker is voor op je blad dat het niet gaan plakken,niet voor IN je fondant heh!

6

Re: HELP!! spoedgeval

En nog een tip voor de volgende keer: gebruik geen poedersuiker maar koop de bureau-mat van de Ikea. Is niet zo duur (in de 4€ volgensmij, maar weet het niet meer..). Nooit meer poedersuiker nodig, want het plakt niet! Sinds ik de mat gebruik heb ik ook nooit meer dat het fondant scheurt op de taart, alleen maar voordelen dus  :D succes!  :)