Onderwerp: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

Dag allemaal,

Ik heb gisteren ter voorbereiding een aardbeienmousse gemaakt, met het recept van de webiste. Ik heb alleen ipv gelatine agar-agar gebruikt. Ik zie nu alleen dat de mousse van een nog vloeibare substantie is. Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt!

Groet,

2 Laatst bewerkt door Suuske (17-06-2012 10:08)

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

geen idee, misschien te weinig gebruikt?

Ik lees trouwens dat Agar Agar dat de bindkracht relatief van korte duur is. Agar-Agar verliest al na 2 tot 3 uur zijn bindingskracht, waardoor het vocht zich weer los maakt.

Misschien opnieuw maken? Of met gelatine?

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

Suuske schreef:

geen idee, misschien te weinig gebruikt?

Ik lees trouwens dat Agar Agar dat de bindkracht relatief van korte duur is. Agar-Agar verliest al na 2 tot 3 uur zijn bindingskracht, waardoor het vocht zich weer los maakt.

Misschien opnieuw maken? Of met gelatine?

Ik heb net eea opgezocht en zie inderdaad dat het zijn bindkracht na 2 a 3 uur verliest. Het is de bedoeling om een aarbeienmousse  zonder gelatine te maken.

Wellicht iemand ervaring heeft met het maken van een mousse zonder gelatine? Misschien dat er een ander bindmiddel gebruikt kan worden (maizena misschien)?

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

Suuske schreef:

geen idee, misschien te weinig gebruikt?

Ik lees trouwens dat Agar Agar dat de bindkracht relatief van korte duur is. Agar-Agar verliest al na 2 tot 3 uur zijn bindingskracht, waardoor het vocht zich weer los maakt.

Misschien opnieuw maken? Of met gelatine?

En Suuske, bedankt voor je reactie! :)

5

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

Kan t zijn dat je geen gelatine wilt gebruiken ivm het varkensbotten gedeelte??
Ik weet namelijk dat taartatelier dur gelatine poeder heeft van rund ;)
Voor nu heb je er niks aan maar het bestaat dus wel

6

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

misschien wat klopklop erdoor kloppen [als je die in huis hebt]

er is naar mijn idee ook vegetarische gelatine [reformzaak] maar weet dit niet 100 % zeker

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

7

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

ik maak aarbeienbavarois met de mix van de shop, met opgeklopte slagroom (maar ik lees net op het label dat daar ook gelatine in zit  :/ ). Of misschien een witte chocolade ganache met aarbeien?

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

T2605 schreef:

Kan t zijn dat je geen gelatine wilt gebruiken ivm het varkensbotten gedeelte??
Ik weet namelijk dat taartatelier dur gelatine poeder heeft van rund ;)
Voor nu heb je er niks aan maar het bestaat dus wel

Ik wil geen gelatine gebruiken vanwege de dierlijke oorsprong daarvan. Wel erg bedankt voor je reactie! :)

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

coconuts schreef:

misschien wat klopklop erdoor kloppen [als je die in huis hebt]

er is naar mijn idee ook vegetarische gelatine [reformzaak] maar weet dit niet 100 % zeker

Klopklop? Is dit klopfix?

Aha ok, even op internet opzoeken (voor een volgende keer).

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

Suuske schreef:

ik maak aarbeienbavarois met de mix van de shop, met opgeklopte slagroom (maar ik lees net op het label dat daar ook gelatine in zit  :/ ). Of misschien een witte chocolade ganache met aarbeien?

Aha, ok. Dat kan ik wel proberen :). Heb jij wel eens een mousse geprobeerd met roomkaas?

11

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

Taartjes en koekjes schreef:
Suuske schreef:

ik maak aarbeienbavarois met de mix van de shop, met opgeklopte slagroom (maar ik lees net op het label dat daar ook gelatine in zit  :/ ). Of misschien een witte chocolade ganache met aarbeien?

Aha, ok. Dat kan ik wel proberen :). Heb jij wel eens een mousse geprobeerd met roomkaas?

Nee, niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel erg lekker is (mascarpone of monchou) ...

http://www.facebook.com/TQofPops
I'm not insane, I'm mentally hilarious

12

Re: Vraag over aarbeienmousse (spoed feedback)

Je kan ook je slagroom opkloppen met een paar lepels aardbeienjam erdoor, dat is de makkelijkste en snelste oplossing denk ik (en nog lekker ook)

Meestal proef ik dan even voordat de slagroom helemaal stijfgeslagen is, dan kan er evt. nog wat jam bij.

Succes!

"de hersenpan is geen jukebox waar je naar believen vrolijke ideeën uit tovert" - Martin Bril (1959-2009)