Onderwerp: Zeeuwse Bolussen
Ik ben nu bezig met zeeuwse bolussen, en heb dit recept:
Ingrediënten Zeeuwse Bolussen
500 gr. bloem
1 ei
1 tl. zout
1 el. gedroogde gist
350 ml. melk
75 gr. boter
200 tot 250 gr.bruine basterdsuiker of rietsuiker
2 el. kaneel
Bereiding Zeeuwse Bolussen
Maak een deeg van alle ingrediënten behalve de suiker en kaneel. Verdeel het deeg in stukjes van 60 gram en rol deze door een mengsel van suiker en kaneel.
Laat de stukjes dan een kwartiertje intrekken. Kneed de stukjes tot strengen in je vuist, en rol deze strengen weer door de suiker/kaneel. Rol de strengen op, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
Laat ze een half uur narijzen op de plaat, en verwarm de oven voor op 225 graden.
Doe de bolussen niet korter of langer dan 10 minuten in de oven en draai ze gelijk na het bakken om, anders plakken ze vast.
Tip: Doe ze na het afkoelen gelijk in een plastic zak, dan blijven ze langer zacht.
Alleen mijn deeg blijft plakken, heb er al meer bloem in gedaan, maar het helpt niet.
Ik heb trouwens de zakjes van (dr. oetker) gist levure gebruikt.
Wie kan mij hier verder mee helpen???