Onderwerp: Chipolata vulling

Ik ben gevraagd door een bekende een taart te maken met een vulling van chipolata. Nu heb ik daar zelf helemaal geen ervaring mee, lees ik weet niet eens hoe het proeft ;)

Wat vinden jullie het beste recept voor een chipolata vulling en waar combineer je het mee? Alleen met jam misschien? Ik lees ook iets over de chipolatapudding van mona. Is deze lekker en komt dit overeen met een zelfgemaakte chipolata vulling?

Alvast bedankt!

2

Re: Chipolata vulling

heb regelmatig een vraag voor chipolata vulling.
Sinds kort gebruik ik het recept uit de recepten van de site.
Week bij de bigarreax ook nog wat gewelde rozijnen.

Krijg er altijd hele goede reacties over.

Ik vul dan alleen met chipolatavulling. 2 of 3 dunnere lagen

succes

3

Re: Chipolata vulling

Mona heeft een Chipolata-puddingtoetje!! Ideaal en ik combineer het meestal met aardbeienjam. Krijg er heel goede reacties op. Denk dat ie ook lekker is met lemoncurd.

Re: Chipolata vulling

Kipling79 schreef:

Mona heeft een Chipolata-puddingtoetje!! Ideaal en ik combineer het meestal met aardbeienjam. Krijg er heel goede reacties op. Denk dat ie ook lekker is met lemoncurd.

Bedankt voor jullie reactie. Heeft die dezelfde smaak als de eigen gemaakte vulling van chipolata of heb je geen idee?

5

Re: Chipolata vulling

Kipling79 schreef:

Mona heeft een Chipolata-puddingtoetje!! Ideaal en ik combineer het meestal met aardbeienjam. Krijg er heel goede reacties op. Denk dat ie ook lekker is met lemoncurd.

Zo doe ik het ook altijd en dat is heerlijk!

Re: Chipolata vulling

Oke, ga ik dat proberen!

7

Re: Chipolata vulling

Ik heb geen idee of het hetzelfde smaakt  :o  :D

Re: Chipolata vulling

ik heb hier het recept voor jullie wat ik in de bakkerij gebruikte

het staat nog steeds niet bij de recepten terwijl deze echt veel simpeler is om te maken

komt ie

Voor de lekkerste chipolata vulling:

benodigheden;
pakje geleroom poeder (dr oetker)
bigarreaux
bitterkoekjes
cocktail fruit
rozijnen
rum extract
slagroom


400 gr geleroom
10 bigareaux
8 bitterkoekjes
klein blikje cocktail fruit(zonder sap)
rum naar smaak
250 gr slagroom (net niet stijf geklopt)
eventueel rozijntjes(als je dat lekker vind)

Je kan de rozijntjes wassen in heet water de rum er bij doen en een nacht laten staan in de koelkast, ook is de vulling roze van kleur dit kan met een klein beetje rode kleurstof.


maak de room zoals op verpakking staat in een schaal.

hak de bigareaux, bitterkoekjes en cocktail fruit in stukjes.

klop de slagroom bijna stijf.

roer de gehakte ingredeenten door de room.
en de rum ook

voeg de slagroom toe en schep dit er door.

en klaar jummmmmmm

je kan er gilatiene door doen 1 blaadje is genoeg voor deze hoeveelheid.

ik hoop dat jullie er wat aan hebben

smul ze

:9

geld maakt niet gelukkig, maar ik ben niet teberoerd om het nog een kans te geven