Onderwerp: invriezen en dooien taart
Hallo mede bakkers
Ik ben pas begonnen met bakken en doe het ook graag voor familie en vrienden. Nu wil ik ook graag een taart maken wat die persoon symboliseert, wat meteen ook veel werk betekend.
Dit weekend was mn moeder jarig en heb besloten om de taart een week ervoor te maken en het in te vriezen.
Op deze forum heb ik kunnen lezen dat het voor een aantal vulling ook goed te doen is.
De taart was goed gelukt en heerlijk.
Alleen liep ik tegen 1 probleem aan.
Na het ontdooien van de taart was de fondant erg zacht geworden door vocht.
Omdat in de vulling slagroom zat heb ik de taart 1 dag van te voren in de koelkast ontdooit, om te voorkomen dat het mis zou gaan.
Einde van de maand is mn neef jarig en wil graag zn auto namaken.
Dit wil ik ook een week van te voren maken en invriezen.
Hoe kan ik voorkomen dat het fondant zacht wordt?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Aradhna