1

Onderwerp: invriezen en dooien taart

Hallo mede bakkers  :) 

Ik ben pas begonnen met bakken en doe het ook graag voor familie en vrienden. Nu wil ik ook graag een taart maken wat die persoon symboliseert, wat meteen ook veel werk betekend.

Dit weekend was mn moeder jarig en heb besloten om de taart een week ervoor te maken en het in te vriezen.
Op deze forum heb ik kunnen lezen dat het voor een aantal vulling ook goed te doen is.
De taart was goed gelukt en heerlijk.

Alleen liep ik tegen 1 probleem aan.
Na het ontdooien van de taart was de fondant erg zacht geworden door vocht.  :/
Omdat in de vulling slagroom zat heb ik de taart 1 dag van te voren in de koelkast ontdooit, om te voorkomen dat het mis zou gaan.

Einde van de maand is mn neef jarig en wil graag zn auto namaken.  :D
Dit wil ik ook een week van te voren maken en invriezen.
Hoe kan ik voorkomen dat het fondant zacht wordt?

Alvast bedankt!  :)

Groetjes,
Aradhna

2

Re: invriezen en dooien taart

Ik heb net een taart in de vriezer gedaan in een plastic pedaalemmerzak, deze haal ik 24 uur van te voren uit de vriezer en laat hem in een taartdoos (dus uit de zak) ontdooien. Zou goed moeten gaan, er kan wel wat condens ontstaan maar over het algemeen droogt dit ook weer op.

What doesn't kill you, makes you stronger

3

Re: invriezen en dooien taart

Evt na het ontdooien nog een uurtje buiten de koelkast om te drogen, maar dat kan niet met een koelkastvulling.
En idd in taartdoos, dat neemt al wat vocht op.
Zag in een filmpje dat ze er een bakje bakingsoda naast zette.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart

4

Re: invriezen en dooien taart

Hallo dames,

Dank jullie wel voor de tips.. Ik ga het proberen.

Meestal heb ik wel vulling met slagroom, denk dat het niet al te lang buiten de koeling moet blijven.
De bakingsoda is idd ook wel een goed idee  :)

Groetjes