Onderwerp: Lekkere GLUTENVRIJE biscuit
Hoi Allemaal,
Het is me gelukt om een LEKKERE glutenvrije biscuit te maken.
Mijn nichtje mag geen gluten hebben. Al een aantal dingen uitgeprobeerd, maar het meeste is.. sorry .. echt niet lekker.
Ik heb nu echter een product gebruikt van het merk SEMPER .
Afkomstig uit zweden/finland. Na wat gegoogle zag ik dat het in andere recepten een vervanger voor bloem blijkt te zijn.
Als proef heb ik het recept van Biscuit 2 (geplaatst door Evelien) gebruikt en de bloem vervangen door de FIN MIX (= fijne mix) van het merk Semper. (combi van rijst bloem, aardappelbloem, maismeel, suiker en stabilatoren, diverse E nummers)
Het is een stevige biscuit geworden, en het smaakt naar lange vingers!! Ik denk dat de biscuit mede zo stevig is geworden omdat ik de mix/bloem erdoor heb gemixt i.p.v. erdoor geschept. Het is steviger dan een kant-en-klare mix die ik normaliter gebruik. (Funmix of moscovisch)
Ik hoop dat ik wat mensen die glutenvrij moeten eten aan een lekkere biscuitbodem heb geholpen