Onderwerp: heerlijke cake!
Ik heb net een cake in de oven gezet, met een recept dat ik ergens gevonden had. Ik ben nu een stukje aan het eten, en hij is heerlijk! Hij schijnt nog lekkerder te zijn als je hem een dagje laat staan, ik ben benieuwd!
200 g boter
200 g kristal suiker
een zakje vanille suiker
4 eieren
200 gram bloem
verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm (28 cm) in met boter en bestuif de wanden met wat bloem. Doe de boter met de suiker, vanille suiker en een snufje zout in een beslagkom en klop alles met een mixer in 10 minuten tot een lichte, romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Spatel dan in gedeelten de bloem erdoor.
Schenk het cakebeslag in de vorm en bak de cake in de oven in ongeveer 1 uur en 15 minuten gaar. De cake is gaar als een satestokje dat u er tot het midden in prikt er weer droog uitkomt. Laat de cake uit de oven eerst ong. 5 minuten in de vorm afkoelen. Snijd de zijkanten los en veerwijder de vorm. Laat de cake op een taartrooster afkoelen. Verpak de cake in aluminiumfolie.
enjoy!