1

Onderwerp: kruidige perenvulling

hee dames,

ik ben heeel erg van het experimenteren met vulling, deze hoorde eigenlijk in een kruimelige reep, maar in de taart is die ook heerlijk!

ingredienten:
- 1 kilo peren (niet te rijp), in stukjes
- 200 g suiker
- 1 theelepel gemalen anijs
- 150 gram boter

bereidingswijze:
- laat de boter in een grote pan goed smelten
- bak de peer hierin goudbruin, dit is een langdurig proces, neem er goed de tijd voor
- voeg de suiker en de anijs toe en roer het goed en laat de suiker en de anijs samen met een boter een soort siroop worden.
- laat even afkoelen
- doe het op de NIET GETEMPERDE taart!
- gebruik dijkjes, want als je m dr op schenkt is hij erg nat


het is een heel lekker frisse vulling, met de anijs kun je varieren, naarmate hoeveel je van anijs houdt :P

voor degenen die niet van anijs houden, het overheerst de smaak niet :)

2

Re: kruidige perenvulling

trouwens, ik had m laatst ook vanuit hier tot mousse gemaakt, daarvoor heb ik 3 blaadjes gelatine en 1 groot bekertje opgeklopte slagroom toegevoegd, was ook erg lekker ;)

3

Re: kruidige perenvulling

Heey wat goed dat je vullingen aan het uitproberen bent!!
Heb ik me nog niet aan gewaagd, en zal ik ook nog niet snel gaan doen denk ik :P
Maar die van jou klinkt erg lekker!!
Ben gek op peren, en op anijs... (Sambuca verslaafd :P :o )
Ga m zeker een keer proberen!!
En als hij niet lukt eet ik het lekker met een bolletje vanille ijs op, lijkt me ook lekker!

4

Re: kruidige perenvulling

Ik weet het...oud topic...maar vond het toch de moeite om te noemen...ik had geen anijs en kon het ook nergens vinden....dus ik heb het met kardemon gedaan....errug fijn!!