Onderwerp: kruidige perenvulling
hee dames,
ik ben heeel erg van het experimenteren met vulling, deze hoorde eigenlijk in een kruimelige reep, maar in de taart is die ook heerlijk!
ingredienten:
- 1 kilo peren (niet te rijp), in stukjes
- 200 g suiker
- 1 theelepel gemalen anijs
- 150 gram boter
bereidingswijze:
- laat de boter in een grote pan goed smelten
- bak de peer hierin goudbruin, dit is een langdurig proces, neem er goed de tijd voor
- voeg de suiker en de anijs toe en roer het goed en laat de suiker en de anijs samen met een boter een soort siroop worden.
- laat even afkoelen
- doe het op de NIET GETEMPERDE taart!
- gebruik dijkjes, want als je m dr op schenkt is hij erg nat
het is een heel lekker frisse vulling, met de anijs kun je varieren, naarmate hoeveel je van anijs houdt
voor degenen die niet van anijs houden, het overheerst de smaak niet