1

Onderwerp: Afsmeren met lemoncurd

Kan dat?

En kun je flesjes aroma zoals vanille ,rum door de botercrem 1:1 doen

2

Re: Afsmeren met lemoncurd

Vraag 1: NEEEEE!!!!!
Vraag 2: Ja, maakt t zelfs veel lekkerder!

Re: Afsmeren met lemoncurd

Ik smeer zelf regelmatig af met lemoncurd; nog nooit problemen daardoor gehad.

4 Laatst bewerkt door Biggeltaart (07-05-2012 22:26)

Re: Afsmeren met lemoncurd

Paula66 schreef:

Vraag 1: NEEEEE!!!!!
Vraag 2: Ja, maakt t zelfs veel lekkerder!

Waarom kan dat niet? Het wordt er niet gladder van maar zorgt wel dat de marsepein blijft plakken, net als wanneer je jam gebruikt. Het is maar wat je bedoeling ermee is lijkt me.

5

Re: Afsmeren met lemoncurd

Je kunt ook wat lemon curd door botercrème 1:1 heen doen. Dat wil ik ook proberen, weet alleen niet hoeveel er maximaal in kan zodat het wel stevig genoeg blijft om mee af te smeren (om glad te maken).  :think:

Geen appelbeignet.

Re: Afsmeren met lemoncurd

Appelflapje schreef:

Je kunt ook wat lemon curd door botercrème 1:1 heen doen. Dat wil ik ook proberen, weet alleen niet hoeveel er maximaal in kan zodat het wel stevig genoeg blijft om mee af te smeren (om glad te maken).  :think:

wanneer ik b.v. 50 gr. lemoncurd toevoeg dan voeg ik 25 gr. water minder toe en je behoud de stevigheid die je nodig hebt.

7

Re: Afsmeren met lemoncurd

hansje pansje kevertje schreef:

wanneer ik b.v. 50 gr. lemoncurd toevoeg dan voeg ik 25 gr. water minder toe en je behoud de stevigheid die je nodig hebt.

Ik maak botercrème zelf van roomboter en poedersuiker, hoeveel lemon curd zou je daar dan aan toe voegen?

Geen appelbeignet.

8

Re: Afsmeren met lemoncurd

[MOVE] -> bekleden

Re: Afsmeren met lemoncurd

Appelflapje schreef:
hansje pansje kevertje schreef:

wanneer ik b.v. 50 gr. lemoncurd toevoeg dan voeg ik 25 gr. water minder toe en je behoud de stevigheid die je nodig hebt.

Ik maak botercrème zelf van roomboter en poedersuiker, hoeveel lemon curd zou je daar dan aan toe voegen?

gokje: 2 eetlepels?

10

Re: Afsmeren met lemoncurd

Gewoon af en toe even proeven!

Re: Afsmeren met lemoncurd

Gemeld.

Gr. Lies(beth)
Omdat er iedere dag wel iets te vieren valt is er dus altijd een reden voor TAART! www.zininTAART.com