Hoi,
ik gebruik onderstaand recept en zou niet anders willen.
Hoor alleen maar goede reacties, ze zijn niet 'vast' van samenstelling en ze blijven echt een paar dagen lekker en smeuïg....
Ik vond hem in een krantje van de Jumbo, hier vond ik later dezelfde en blijkt hij dus van Nigella te zijn....
Ingrediënten:
◦125 gr. boter
◦125 gr. zelfrijzend bakmeel
◦125 gr. witte basterdsuiker
◦2 eieren
◦½ zakje vanillesuiker (1 hele is ook lekker)
◦2 à 3 eetlepels melk
Werkwijze:
◦Verwarm de oven voor op 180 C
◦Doe alles behalve de melk in je kom
◦niet op een hoge stand mixen (ik doe op stand 2 van de 3 standen)
◦Voeg tijdens het mengen/mixen de melk toe op de laagste stand
◦Zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm
◦Verdeel het beslag over de vormpjes
◦Bak de cakejes in 15 á 20 minuten lichtbruin
ik heb er mijn eigen draai een gegeven op de volgende manier:
@ ik laat de vanillesuiker weg
@ ik vervang de witte basterdsuiker voor de helft met donkerbruine basterdsuiker (is al vrij zoet, vandaar dat ik de vanillesuiker weglaat)
@ ik gebruik vloeibare boter ( let er wel op dat het boter is om in te braden én bakken, zoals bijv bleuband)
@ ik doe alles behalve de eieren en de melk in m'n kom
@ ik meng eerst de boter, suiker en bakmeel
@ dan doe ik de eieren erbij
@ en pas als dat een mooi mengsel is, doe ik er de melk bij
Nou ja, zie maar of je er iets mee kunt...
Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen.... ;-)