Onderwerp: Scheuren door soort bc??
Hallo allemaal
Sinds een tijdje kan ik geen taart meer fatsoenlijk met fondant bekleden want het scheurt aan alle kanten. Snap er niks van want eigenlijk kreeg ik mijn taarten vrij strak zonder problemen. Van fondant ben ik niet gewisseld, gebruik die van de sligro.
Wel ben ik gaan afsmeren met bc 1:1 ipv de bc mix.
Na het afsmeren zet ik de taart een tijdje in de koelkast om wat stijver te worden voor het bekleden en ik vind dat de bc 1: 1 altijd erg hard en droog aanvoelt.
Zou het nou kunnen zijn dat het scheuren daar door komt?
Bedacht me namelijk dat dat het enigste is dat ik heb veranderd de laatste tijd...
Ja zou het graag even testen maar heb mijn elleboog gebroken dus helaas...
Vandaar ook deze late/vroege post want slapen is een ramp, lang leve dit forum voor de afleiding!!!
is om eerst de bovenste centimetr goed vast te zetten zodat de fondant verder er niet aan kan trekken (snap je wat ik bedoel?). En misschien je fondant nog even langer doorkneden dat ie echt soepel is.
Het is regelmatig veel te warm en/of te vochtig om lekker met fondant te werken.