Onderwerp: Eiwtten worden niet stijf :-(
Hallo allemaal
Ik heb onderstaand recept gebruikt voor merengue botercreme, alleen de eiwitten vervangen met eiwitpoeder (+water)
Maar mijn eiwitten worden niet stijf :'(
Weet iemand wat ik verkeerd doe? (ik heb 20 min geklopt )
83 g eiwitten
167 g fijne suiker
250 g roomboter, in kleine blokjes gesneden.
snufje zout
1. De eiwitten, het zout en de suiker samen in een rvs kom doen en los kloppen met een hand klopper. Deze kom in (au bain marie) een bubbelend water zetten.
2.Terwijl de kom zo op het vuur staat goed blijven doorkloppen tot de suiker door de verhitting helemaal opgelost is.
3.Giet dit mengsel in de kom van de staande mixer. Klop dan met de garde op medium snelheid tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt aan de buitenkant.
4.Gebruik dan de platte klopper en gooi er de stukje boter één voor één bij. De meringue moet koud genoeg zijn zodat de boter niet gaat smelten.
5.Goed door blijven kloppen tot de boter volledig opgenomen is. Het kan er eventjes vreemd uit zien, waterig, karnemelk achtig maar gewoon doorkloppen en het komt helemaal goed.
6.De snelheid opdrijven en doorkloppen tot het een glad geheel vormt.
7. En nu kan je smaakjes (vanille, framboos,nutella,citroen,chocolade ...bijvoegen naar smaak) en eventueel een kleurtje.