1

Onderwerp: Eiwtten worden niet stijf :-(

Hallo allemaal :)

Ik heb onderstaand recept gebruikt voor merengue botercreme, alleen de eiwitten vervangen met eiwitpoeder (+water)
Maar mijn eiwitten worden niet stijf :'(

Weet iemand wat ik verkeerd doe? (ik heb 20 min geklopt :s )

83 g eiwitten
167 g fijne suiker
250 g roomboter, in kleine blokjes gesneden.
snufje zout
1. De eiwitten, het zout en de suiker samen in een rvs kom doen en los kloppen met een hand klopper. Deze kom in (au bain marie) een bubbelend water zetten.
2.Terwijl de kom zo op het vuur staat goed blijven doorkloppen tot de suiker door de verhitting helemaal opgelost is.
3.Giet dit mengsel in de kom van de staande mixer. Klop dan met de garde op medium snelheid tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt aan de buitenkant.
4.Gebruik dan de platte klopper en gooi er de stukje boter één voor één bij. De meringue moet koud genoeg zijn zodat de boter niet gaat smelten.
5.Goed door blijven kloppen tot de boter volledig opgenomen is. Het kan er eventjes vreemd uit zien, waterig, karnemelk achtig maar gewoon doorkloppen en het komt helemaal goed.
6.De snelheid opdrijven en doorkloppen tot het een glad geheel vormt.
7. En nu kan je smaakjes (vanille, framboos,nutella,citroen,chocolade ...bijvoegen naar smaak) en eventueel een kleurtje.

2

Re: Eiwtten worden niet stijf :-(

waren je kommen en kloppers wel vetvrij ??
dit is nl een eerste vereiste om je eiwit stijf te krijgen

ook het bubbelende water zoals je zegt, mag je kom niet raken

succes

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

3

Re: Eiwtten worden niet stijf :-(

Hoeveel eiwitpoeder en water heb je gebruikt?

Ik doe er trouwens zelf nooit zout in...

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!