manika schreef:Hoi,
Ik begrijp dat mensen lemon Curd als vulling gebruiken, nu vroeg ik me af vermengen jullie het met iets zoals : kwark , mascrapone of met wat anders ? Of doen jullie het zo op de taart als vulling ? En is dat nou lekker ?
Ik zag dat velen de taart enkelvoudig vullen maar verschillende lagen in 1, veel gemaakte 'fout'.
Je kunt beter met meerdere lagen taart werken, dus je taart nogmaals snijden, 1 laag met lemon curd of andere fruitconfiture/marmelade, andere laag met wat je maar wilt (wat erbij past)
Als je een laag zeg mascarpone op een laag curd of ander jam legt heb je kans dat de boel gaat glijden.....vet over vocht zeg maar. Dat kan problemen geven met het bekleden maar ook vervoeren, ook kan de ene laag de andere negatief beinvloeden wat betreft smaak en consistentie.....
Ook krijg je door met verschllende lagen met cakelaag ertussen een veel beter smaakverdeling en structuur om te eten.
Just my two cents......
I believe in Sandy Claws