1

Onderwerp: cupcake recept nigella vermeerderen

Heyhey dames (en heren?)

Ik moet komende week veel cupcakejes maken.
Het recept van nigella's nooit mislukkende cupcakes vind ik tot nu toe het lekkerste recept dat ik heb geprobeerd.
Nu vind ik alleen het recept te weinig voor 12 cupcakejes.
Als ik namelijk gewoon het recept maak, kan ik mijn cupjes niet voldoende vullen om ze echt tot het randje gebakken te krijgen, zeg maar.
Nu heb ik berekend dat als ik het recept X1,2 doe, ik dan 150 gram boter, suiker en zelfrijzend bakmeel nodig heb.
Ik denk dat het recept X1,2 wel voldoende is voor 12 cupcakejes (hoop ik).
Maar nu is mijn vraag of het dan het beste is om dan ook de eieren en de melk X1,2 te doen (wat neer komt op 2,4 ei en 3,6 el melk).
Of kan ik ook gewoon 2 eieren doen en wat meer melk?

Is hier iemand die ervaring heeft met het recept van nigella te vermeerderen, of mij hier misschien tips over zou kunnen geven?

Alvast bedankt!

2 Laatst bewerkt door jo-oosie (10-05-2012 22:34)

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

ik zou zelf de helft van het hele recept erbij doen, dan blijft de verhouding goed...
Wat je over hebt aan beslag kun je gebruiken voor meerdere cc's of mini's die je op voorraad in de vriezer kunt doen.

Uit het originele recept haal ik er afhankelijk van de ccpapiertjes 10-12 uit, dus het klopt wel dat je er echt niet altijd 12 uit krijgt.

Lekker recept wel hè?!
Ik heb er een beetje mijn eigen draai een gegeven en iedereen vind ze altijd lekker.  (ik gebruik vloeibare boter, gebruik geen vanillesuiker, doe de helft van de basterdsuiker wit en de andere helft de donkerbruine die sterker van smaak is, vandaar dat ik de vanillesuiker eruit laat)

ps: hoeveel moet je er maken?  Ik durf namelijk zelf het recept gerust x 3 te doen, dit allemaal gelijk mixen en in gedeeltes op te gebruiken (wel afgedekt of in spuitzak bewaren)

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

3

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

Heyhey,

Bedankt voor je reactie.
Ik moet e in totaal ongeveer 90 maken.
Ik heb het recept dus eerst keer 1,2 gedaan en daarna keer 8, voor 8 'bakplaten' vol.

Ik ga ervan uit dat ik op deze manier voldoende heb voor de cupcakejes, ga volgende week namelijk voor het eerst een workshop cupcake versieren houden voor een groep vriendinnen, spannend!

4

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

Hoi,

als je er 90 moet bakken en er van uitgaat dat je van 1x het recept er 10 kan bakken, dan is het toch niet zo heel moeilijk meer??
je omgerekende recept van x1,2 en dat weer x 8 kun je volgens mij niet in één keer mixen, is een beetje veel.....
Tenminste....  ik weet natuurlijk niet hoe groot jouw mixer is, haha...

Ik heb een doodnormale handmixer en zou het zelf op de volgende manier doen, in 3 x beslag mixen:

3 maal het recept (voor +/-  10 cc's)  x 3   =  9 x 10 = 90 cc's

als je telkens beslag bijschept in je spuitzak, heb je misschien op het laatst nog wat beslag over voor een paar extra...
je weet soms maar nooit of er papiertjes indeuken ofzo, dus een paar op reserve voor je workshop kan nooit geen kwaad lijkt mij...

Veel succes in elk geval !!

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

5

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

Hmmm, zo had ik het nog niet bedacht, maar vind het wel een hele slimme oplossing, ik zal nog is ff gaan nadenken hoe ik het wil gaan doen.
Heb vandaag nog ff een extra cupcake vorm gekocht, zodat ik er 24 tegelijk zou kunnen bakken.
Gelukkig hoef ik woensdag pas te bakken voor de workshop van donderdag, dus ik heb nog ff de tijd om er over na te denken, maar in ieder geval bedankt voor het meedenken!

6

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

Ik maak bijna altijd grotere hoeveel heden en kom nooit uit met 12 cakejes van 1 recept. Ik bak ook altijd meer dan nodig is i.v.m. een loslatend papiertje. Ik gebruikt van alles 500 gram, en 8 eieren. 2 zakjes vanille suiker. Hoef je ook niet steeds alles te wegen, dat is ook makkelijk en scheelt weer afwassen ;)  Het recept is gemakkelijk te verdubbelen echt ideaal.

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

7

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

Dat is idd ook wel handig!
Maar is het dan niet erg dat er een deel van het beslag wat langer staat te wachten?

8

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

carla89 schreef:

Dat is idd ook wel handig!
Maar is het dan niet erg dat er een deel van het beslag wat langer staat te wachten?

Nee hoor geen probleem, zo doe ik het altijd, en ik heb er al heel wat gebakken  :Y  Ik heb 4 blikken en dan spuit ik het beslag alvast in de caisses, en de rest doe ik alvast in een spuitzak.

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

marlies schreef:

Ik maak bijna altijd grotere hoeveel heden en kom nooit uit met 12 cakejes van 1 recept. Ik bak ook altijd meer dan nodig is i.v.m. een loslatend papiertje. Ik gebruikt van alles 500 gram, en 8 eieren. 2 zakjes vanille suiker. Hoef je ook niet steeds alles te wegen, dat is ook makkelijk en scheelt weer afwassen ;)  Het recept is gemakkelijk te verdubbelen echt ideaal.


ik ken het recept niet maar wil het wel een keer proberen is het dan 500 gr boter 500 gr suiker en 500 gr bloem ??? en dan 8 eieren en en zakjes vanille suiker ???

10

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

Leoniekebuck schreef:
marlies schreef:

Ik maak bijna altijd grotere hoeveel heden en kom nooit uit met 12 cakejes van 1 recept. Ik bak ook altijd meer dan nodig is i.v.m. een loslatend papiertje. Ik gebruikt van alles 500 gram, en 8 eieren. 2 zakjes vanille suiker. Hoef je ook niet steeds alles te wegen, dat is ook makkelijk en scheelt weer afwassen ;)  Het recept is gemakkelijk te verdubbelen echt ideaal.


ik ken het recept niet maar wil het wel een keer proberen is het dan 500 gr boter 500 gr suiker en 500 gr bloem ??? en dan 8 eieren en en zakjes vanille suiker ???

Nigella's cupcakes.

Het originele recept alleen dan verviervoudigd ;) Erg makkelijk en lekker!!


Ik gebruik het recept van Nigella Lawson, alleen gebruik ik niet de 2-3 eetlepels melk uit het originele recept.

Voor 10-12 cakejes.

125 g boter op kamertemperatuur.
125 g witte basterdsuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
half zakje vanillesuiker


Eerst zet ik de conventionele oven aan op 185 graden. Pas daarna maak ik het beslag. Ik mix de suiker, vanillesuiker en de boter, goed mixen zodat er geen klontjes boter meer inzitten. De klontjes gaan smelten in de oven en zorgen voor gaten in je cakeje, en als het klontje net aan de zijkant van je caisse zit, komt de caisse los. Dan om en om een beetje zelfrijzend bakmeel en een ei dan weer zelfrijzend bakmeel en een ei. En ga zo door tot de meel en eieren op zijn. Daarna niet te lang meer mixen, maar wel zó dat alles gemixt is. Als je te lang door blijft mixen klop je teveel lucht in de mix en daar krijg je luchtbellen van die ervoor kunnen zorgen dat je caisse loslaat.

Zet de caisses in een muffinblik.
Dan vul ik de caisses met een spuitzak. Ik begin met spuiten aan de buitenkant, draai rond zodat de buitenkant geheel bedekt is. Draai nog een rondje en eindig in het midden. Onder het midden zit nu een gat met lucht, omdat ik daar geen mix hebt gespoten. Zo komen ze bij mij ongeveer op gelijke hoogte uit de oven, wat er teveel op zit snijd ik weg. Daarna 18 minuten de oven in op het rooster. Dan draai ik het blik om, zodat de voorste cakejes achterin staan en de achterste cakejes dus voor. Nog een minuutje of 2-4 bakken. De cakejes moeten echt een beetje bruinig zijn, zijn ze nog te wit dan laat het papiertje los van het cakeje. Daarna haal ik ze uit de oven en laat ze in het blik afkoelen, ongeveer 20 minuten en daarna haal ik ze eruit.

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

11

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

ik gebruik ook haar recept, maar laat de vanillesuiker vervallen
ik doe ipv 125 gr witte basterdsuiker 60 gr witte en 65 donkerbruine basterdsuiker   :9  :9
ik gebruik wel de melk, blijf hij lekker smeuig van... :Y

ik bak net onder het midden in de voorverwarmde oven op 150 graden, en ik bak met boven-en onderwarmte, rond de 20 minuten, totdat ze goudbruin zijn.  (temp is even uitzoeken bij elke oven, maar je kunt beter ietste laag beginnen en wat langer laten bakken, dan te hoog en dan verbrand en nog niet gaar als eindresultaat heben.... ;)   )

Dan haal ik het blik eruit, leg er een bakpapier over en leg daarop een glazen snijplank zodat de cc's mooi plat worden.
Na een minuutje alles eraf, even laten uitademen, dan bakpapier erop, taartrooster erop, omdraaien en de cc's op die manier af laten koelen....

succes

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)

12

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

TNX voor alle tips, heb ik zeker wel wat aan!
Ik leg er idd ook altijd een plank op na het bakken als ze te hoog zijn geworden. Dan worden ze tenminste mooi plat!
Ik vergeet vaak de boter eerst goed te mengen, waardoor ik het later nog wat langer moet mixen, niet slim dus, moet er nu goed aan denken dat ik eerst de boter goed mix.
Ik ben wel benieuwd of de cakejes goed gaan worden,
Nog even 2 nachtjes slapen en dan mag ik ze bakken,
Het recept heb ik wel eens eerder gebruikt, maar dan altijd het gewone recept en dan kwam ik nooi uit, ze waren wel altijd lekker,

Het laten afkoelen in het blik, is dat belangrijk dat je dat ook echt zo lang doet? Is dat om te voorkomen dat de cases loslaten?

13 Laatst bewerkt door jo-oosie (14-05-2012 20:33)

Re: cupcake recept nigella vermeerderen

hoi,

ik laat ze niet verder afkoelen in het bakblik hoor, na het plat maken leg ik mijn taartrooster erop, draai de boel om en haal dan mijn bakblik eraf.

Ik maak het beslag op de volgende volgorde:
Ik doe in mijn schaal de suiker, het zelfrijzend bakmeel en de vloeibare (BB) boter.
Dan mix ik dit door elkaar, dan de eieren er één voor één door, alles even goed op de hoogste stand (handmixer) doormixen.
Dan voorzichtig, al mixend op de laagste stand, de melk erbij gieten.
Als dit er goed door zit..... klaar

Snel. simpel en succes gegarandeerd!!

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)