Onderwerp: Slagroom als vulling.
Goedemiddag!
Voor mijn taarten wil ik slagroom gebruiken als vulling.
Ik ben alleen bang dat de slagroom te zacht wordt.
Is hier een oplossing voor?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Slagroom als vulling.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Goedemiddag!
Voor mijn taarten wil ik slagroom gebruiken als vulling.
Ik ben alleen bang dat de slagroom te zacht wordt.
Is hier een oplossing voor?
het goed opkloppen en goed koud zetten, rond de 5 graden..
Je kunt slagroom wat steviger maken met klopvast.
Of je maakt aangevette slagroom,
is 250 cc slagroom met suiker en klopvast en 100 gram mascarpone.
Eerst slagroom met suiker en klopvast kloppen en dan de los geroerde mascarpone (eventueel met vanille suiker erbij) erdoor doen.Dat blijft lekker stevig in je gebak.
Misschien kun je er wat mee.
Succes
Dankje wel voor de tips! Ik ga het gewoon proberen
Een blaadje gelatine erdoor (gesmolten met aanhangend vocht) helpt ook heel goed.
Heey,
Dankje wel voor de tips!
Ik heb het nu geprobeerd met klopfix.
Echter. Mijn taart is nu heel slap. Dat leek me niet de bedoeling, of is dat altijd het geval met slagroom?
hoe bedoel je slap? als je hem optilt?
als je normaal botercreme gebruikt is je taart inderdaad steviger omdat dat hard wordt in de koelkast. slagroom is veel luchtiger en slapper.
taart dus niet gewoon optillen, altijd een plank of zo eronder.
Meer dat de onderste laag heel week wordt.
Gewoon nat zeg maar.
Dan was je slagroom missch te nat..
Als je de slagroom klopt even laten opstijven in de koelkast voor je vult. Wil ook weleens helpen
Ik wil zaterdag aanstaande ook een taart met slagroom.
Nog nooit gedaan, wordt voor het eerst dus.
Ben echt benieuwd!
Hoelang kan zo een taart met slagroom uit de koelkast?
En ik ga het zaterdag maken om het zondag als Moederdag taart te gebruiken, dat kan toch wel?
Kan er ook een smaakje door de slagroom?
Alvast bedankt voor de reacties
Ik zou een taart met slagroom ongekoeld niet langer dan 20 minuutjes buiten de koelkast laten.. Je kunt hem wel een dag van te voren maken, maar dan wel heel goed koelhouden, en klopfix gebruiken.
Patidess kan ook aan slagroom toegevoegd worden, maar ik zou er wel voorzichtig mee zijn, want het veranderd toch de consistentie waardoor het weer wat slapper kan worden.
Ow dat is vrij kort, moet dus heel snel werken.
Dank je wel voor je reactie.
Nu maar hopen dat het lukt!
Ow dat is vrij kort, moet dus heel snel werken.
Dank je wel voor je reactie.Nu maar hopen dat het lukt!
Anders tussendoor steeds even in de koelkast terugzetten?
Dat had ik idd niet gedaan! Gewoon je slagroom kloppen, dan de koelkast in. Na het vullen de hele taart de koelkast weer in. En dan bij het bekleden ook af en toe! Super! Dit ga ik nog een keer proberen.
Dankjewel
Super! Dank je, ga het morgenavond doen. Spannend.
Kan je echt aangevette slagroom aanraden. Deze is
, en blijft heel mooi stevig.
gewoon goede slagroom gebruiken en juist en genoeg opkloppen en dan heb je geen problemen
mits je de taart steeds in de koelkast doet
goede aanvulling! is voor mij inderdaad zo vanzelfsprekend dat ik het vergeet te vermelden
Hoe maak je de aangevette slagroom dan?
Klinkt zo vettig
Hoe maak je de aangevette slagroom dan?
Klinkt zo vettig
kijk hier even : http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2 … +Slagroom/
Dank u
graag gedaan
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Slagroom als vulling.
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.