1

Onderwerp: Slagroom als vulling.

Goedemiddag!


Voor mijn taarten wil ik slagroom gebruiken als vulling.
Ik ben alleen bang dat de slagroom te zacht wordt.

Is hier een oplossing voor?

2

Re: Slagroom als vulling.

het goed opkloppen en goed koud zetten, rond de 5 graden..

3

Re: Slagroom als vulling.

Je kunt slagroom wat steviger maken met klopvast.
Of je maakt aangevette slagroom,
is 250 cc slagroom met suiker en klopvast en 100 gram mascarpone.

Eerst slagroom met suiker en klopvast kloppen en dan de los geroerde mascarpone (eventueel met vanille suiker erbij) erdoor doen.Dat blijft lekker stevig in je gebak.
Misschien kun je er wat mee.
Succes

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

Re: Slagroom als vulling.

Dankje wel voor de tips! Ik ga het gewoon proberen

Re: Slagroom als vulling.

Een blaadje gelatine erdoor (gesmolten met aanhangend vocht) helpt ook heel goed.

Re: Slagroom als vulling.

Heey,

Dankje wel voor de tips!
Ik heb het nu geprobeerd met klopfix.
Echter. Mijn taart is nu heel slap. Dat leek me niet de bedoeling, of is dat altijd het geval met slagroom?

7

Re: Slagroom als vulling.

hoe bedoel je slap? als je hem optilt?
als je normaal botercreme gebruikt is je taart inderdaad steviger omdat dat hard wordt in de koelkast. slagroom is veel luchtiger en slapper.
taart dus niet gewoon optillen, altijd een plank of zo eronder.

Re: Slagroom als vulling.

Meer dat de onderste laag heel week wordt.
Gewoon nat zeg maar.

Re: Slagroom als vulling.

Dan was je slagroom missch te nat..
Als je de slagroom klopt even laten opstijven in de koelkast voor je vult. Wil ook weleens helpen

10

Re: Slagroom als vulling.

Ik wil zaterdag aanstaande ook een taart met slagroom.

Nog nooit gedaan, wordt voor het eerst dus.
Ben echt benieuwd!

Hoelang kan zo een taart met slagroom uit de koelkast?
En ik ga het zaterdag maken om het zondag als Moederdag taart te gebruiken, dat kan toch wel?

Kan er ook een smaakje door de slagroom?

Alvast bedankt voor de reacties :)

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

11

Re: Slagroom als vulling.

Ik zou een taart met slagroom ongekoeld niet langer dan 20 minuutjes buiten de koelkast laten.. Je kunt hem wel een dag van te voren maken, maar dan wel heel goed koelhouden, en klopfix gebruiken.

Patidess kan ook aan slagroom toegevoegd worden, maar ik zou er wel voorzichtig mee zijn, want het veranderd toch de consistentie waardoor het weer wat slapper kan worden.

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

12

Re: Slagroom als vulling.

Ow dat is vrij kort, moet dus heel snel werken.
Dank je wel voor je reactie.

Nu maar hopen dat het lukt!

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

13

Re: Slagroom als vulling.

Moshana schreef:

Ow dat is vrij kort, moet dus heel snel werken.
Dank je wel voor je reactie.

Nu maar hopen dat het lukt!

Anders tussendoor steeds even in de koelkast terugzetten?

14

Re: Slagroom als vulling.

Dat had ik idd niet gedaan! Gewoon je slagroom kloppen, dan de koelkast in. Na het vullen de hele taart de koelkast weer in. En dan bij het bekleden ook af en toe! Super! Dit ga ik nog een keer proberen.

Dankjewel

15

Re: Slagroom als vulling.

Super! Dank je, ga het morgenavond doen. Spannend.

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

16

Re: Slagroom als vulling.

Kan je echt aangevette slagroom aanraden. Deze is  :P  :P , en blijft heel mooi stevig.

17

Re: Slagroom als vulling.

gewoon goede slagroom gebruiken en juist en genoeg opkloppen en dan heb je geen problemen

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

18

Re: Slagroom als vulling.

mits je de taart steeds in de koelkast doet  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

19

Re: Slagroom als vulling.

goede aanvulling! is voor mij inderdaad zo vanzelfsprekend dat ik het vergeet te vermelden ;)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

20

Re: Slagroom als vulling.

Hoe maak je de aangevette slagroom dan?

Klinkt zo vettig :s

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

21

Re: Slagroom als vulling.

Moshana schreef:

Hoe maak je de aangevette slagroom dan?

Klinkt zo vettig :s

:lol:  :lol:

kijk hier even : http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2 … +Slagroom/

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

22

Re: Slagroom als vulling.

Dank u :)

Moshana's taarten, magie is niet ver te zoeken
www.facebook.com/moshanas.taarten

23

Re: Slagroom als vulling.

graag gedaan

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen