Onderwerp: Aardbeien (en mousse)
Hoi allemaal,
Ik wil graag de aardbeienmousse van dit recept maken: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … hp?id=7337
Alleen sinds 2011 is daar niet meer op gereageerd, dus ik acht mijn kansen op een handige reactie hier groter. Het is ook het recept dat op de receptenpagina van deze site staat.
Ik heb nog nooit met gelatine gewerkt, dus ik begrijp een ding nog niet helemaal: moet ik nu de gelatine eerst in koud water laten weken, het er vervolgens uithalen, dan uitknijpen en dan in warm water laten oplossen?
Ook wil ik hier graag nog wat verse aardbeien aan toevoegen; hoe werkt dit? Gewoon in stukjes snijden en door de mousse doen voor ik het in de taart doe?
En mijn laatste vraag: moet ik hiervoor een dijkje met BC maken? Ik doe dat liever wel als ik een "natte" vulling gebruik, aangezien ik zo klunzig ben dat "ruimte bij de rand" overhouden bij mij altijd verkeerd uit pakt. Dus mijn vraag is vooral: is dit een zogenaamde "natte" vulling?
Alvast bedankt voor de hulp!
Marieke