Onderwerp: Hoe lang beslag laten staan?
Omdat ik een kleine combi-oven heb, kan ik maar een bakblik cupcakes per keer bakken.
Als ik bijvoorbeeld voor 4x beslag maak, kan ik dit dan laten staan en dit elke keer opnieuw in het bakblik doen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hoe lang beslag laten staan?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Omdat ik een kleine combi-oven heb, kan ik maar een bakblik cupcakes per keer bakken.
Als ik bijvoorbeeld voor 4x beslag maak, kan ik dit dan laten staan en dit elke keer opnieuw in het bakblik doen?
Hai ik heb ook een kleine combi en uitgeprobeerd om beslag te laten staan maar de luchtigheid gaat eruit.
Ik heb van die siliconen cc-bakjes gekocht bij de Action en hierin stop ik een cc-papiertjes en natuurlijk beslag. Ik plaats 1 lading op het rekje in mijn combi en 1 lading op de glazen plaat eronder. De bovenste lading is na 20 min gaar en heeft een goudbruine kleur , dan haal ik het rekje eruit en bak ik de onderste lading nog 3 minuutjes.Zo kan ik ongeveer 20 cc in 1 keer bakken.
Bedankt! Dan ga ik dat eens proberen! Ik heb toevallig ook nog siliconen vormpjes thuis staan.
Je hebt gelukkig al antwoord gehad, dus ik ga je topic even een beetje vervuilen
Weet iemand hoelang je beslag voor biscuit kan bewaren?
In principe ook niet. De luchtigheid van de geslagen eieren zakt er namelijk langzaam uit. Hoe langer het op je aanrecht staat, hoe meer lucht je verliest en dus hoe lager je biscuit wordt. Het scheelt geen hele centimeters, maar toch, bij het biscuit gaat het immers om de luchtigheid.
Kan je het dan niet nog even mixen of heeft dat geen zin?
Denk het niet, want dan zit de bloem er al door heen. Of werkt het met die van de mix anders?
Heeft geen zin
Kan je het dan niet nog even mixen of heeft dat geen zin?
als je nog gaat mixen als er bloem inzit gaat heel de luchtigheid eruit. Biscuitbeslag altijd zo snel mogelijk in de oven.
Ik gebruik sinds kort de mix, die moet je alleen mixen, daar hoef je geen bloem meer doorheen te spatelen.
biscuitbeslag gewoon altijd zo snel mogelijk in de oven. ook als het van de mix is.
Bij een grote(re) bakvorm lukt het me niet om het beslag (van de mix) in 1 keer te mixen, dus dan moet de eerste portie nog minimaal 10 minuten op het aanrecht wachten tot het tweede portie klaar is.
Gaat goed enne.... geen idee hoe je dat anders zou moeten oplossen
10 minuten is natuurlijk geen eeuwigheid. dus dat zal wel lukken hoor, op 1 minuut komt het niet aan.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hoe lang beslag laten staan?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.