26

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

naam is : GALAXI slagroom 40% vet. Rood met witte pakken, staan in de koeling onderaan de kleine potjes room

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

27

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

ok, dat word dus naar de colruyt haha! En dan opkloppen, in een spuitzak doen en over de jam heen spuiten of gewoon over de jam uitsmeren?

Zeker vergeef ik het haha! Zonder jullie had ik een hoop niet geweten ;)

28

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

opkloppen en dan met een lepel of zoiets erover verspreiden gaat prima :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

29

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

gewoon over de jam smeren, hoef je geen spuitzak aan vuil te maken. pas wel op slagroom in contact met fondant/marsepein geeft "smelting"
maar dat wist je al. ;)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

30

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

trusten dames, ik ga nu echt slapen hoor :Y

succes met alles :thumb:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

31

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

slaapwel carien

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

32

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Super dames! Ik heb er helemaal zin in, nu eerst zorgen dat mn biscuit gaat lukken haha!

33

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Ik gebruik altijd de slagroom van campina, uit van die literpakken. Werkt ook als een tierelier. (en ik woon ook in België, dus hier te koop :) )

34

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Nog even een klein vraagje. Is er een hoeveelheid aan poedersuiker wat er door de slagroom moet? Mag het ook gewone suiker zijn? (gewoon uit nieuwsgierigheid ;) ) En wie kan zeggen hoeveel ik ongeveer nodig heb om 2 lagen te vullen van een 26 cm. Heb ik dan aan bv 200 ml slagroom genoeg?

35 Laatst bewerkt door xhafal (28-04-2012 22:12)

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

hoeveelheid poedersuiker : naar smaak bijvoegen.
Niet met gewone suiker!

absoluut niet genoeg aan 200 ml slagroom. voor 2 lagen zo groot zal het tussen de 600 en 800 ml liggen (volgens mij toch, ruim gesmeerd)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

36

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Nou de taart is gesneden, gevuld, afgesmeert en bekleed!

Voor de 26 cm vorm heb ik botercreme dijkje / jam en de andere laag botercreme dijkje / jam en slagroom en daar kwam ik met die 200 ml en wat poedersuiker toe haha!

Bekleed met rolfondant...op 1 klein stukje na aan de achterkant gescheurd, maar voor de rest redelijk tot mooi glad :D De taart is lichtroze en vanavond komen er nog witte hello kitty's bij.

Wat kan ik doen met de stukken marsepein en fondant die ik overhoud, hoe kan ik die bewaren of kan dat niet?

Nu nog de wafels en de rijstevlaai en dan is het klaar voor morgen!

37

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

wat fijn om te horen dat het goed gegaan is kaatje

38

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

ik heb je nog even gemaild kaatje  :Y

39

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

Kaatjecrx schreef:

Nou de taart is gesneden, gevuld, afgesmeert en bekleed!

Voor de 26 cm vorm heb ik botercreme dijkje / jam en de andere laag botercreme dijkje / jam en slagroom en daar kwam ik met die 200 ml en wat poedersuiker toe haha!

Bekleed met rolfondant...op 1 klein stukje na aan de achterkant gescheurd, maar voor de rest redelijk tot mooi glad :D De taart is lichtroze en vanavond komen er nog witte hello kitty's bij.

Wat kan ik doen met de stukken marsepein en fondant die ik overhoud, hoe kan ik die bewaren of kan dat niet?

Nu nog de wafels en de rijstevlaai en dan is het klaar voor morgen!

ik smeer dus 2 keer volledig met jam en slagroom als ik zo'n taart maak, en ik mseer ruim (maar ben dan ook een slagroomliefhebber)
de stukken fondant/marsepein die je i-overhebt, kan je bijhouden als er niets van etenswaren of zo inplakt (kruimels van ke biscuit, botercreme of zo). Gewoon goed lcuchtdicht inpakken.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

40

Re: Vulling voor mijn eerste taart, graag wat hulp en tips

ja ik moet eerlijk zeggen dat ik bij de eerste laag de biscuit erop had gelegd en bij mezelf dacht...shit de slagroom haha!  Dus dan maar de 2e laag :P

Ok, ga ik ze inpakken!