Onderwerp: Biscuit te laag
hij blijft ongeveer 1 cm onder de rand
moet ik er dan meer ingredienten in doen?
of zou het kunnen komen dat ik de temp niet heb op laten lopen
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Biscuit te laag
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hij blijft ongeveer 1 cm onder de rand
moet ik er dan meer ingredienten in doen?
of zou het kunnen komen dat ik de temp niet heb op laten lopen
Heb je het beslag lang gemixt? Heb je het bakblik tot 3/4 gevuld?
ik heb 10 min gemixt 2 min langzaam en heb de ingredienten genomen die op de verpaking staan voor een 20cm blik dus hetzelfde als hier op de site
en tot overmaat van ramp bleef ie ook nog plakken snik
of ik doe teveel boter en dan krijg ik blazen of te weinig en nu blijft ie plakken
Mijn ervaring is dat wanneer je de hoeveelheden aanhoudt die op het pak staan en je gebruikt ook de voorgeschreven maat bakvorm, de taart te laag blijft (ik heb namelijk ook graag hoge taarten). Ik gebruik altijd meer ingredienten(bijv. van alles nog eens de helft of 1/4 erbij)
Ik spray de vorm altijd in met bakspray....blijft tot op heden nooit plakken!
20 cm doe ik altijd 4 eieren en 264 gr mix en 26 gr. water.
Ik leg de eieren eerst in heet water en mix alles dan 10 min en daarna 2 min langzaam. Spray de pan met bakspray en onderin leg ik een rondje bakpapier om geen blazen langs de rand te krijgen. Ik bak hetelucht 20 min op 150 graden en daarna 20 min op 175 graden.
Het komt altijd over de bakpan heen en hij glijd er zo uit!
Succes!
20 cm doe ik altijd 4 eieren en 264 gr mix en 26 gr. water.
Ik leg de eieren eerst in heet water en mix alles dan 10 min en daarna 2 min langzaam. Spray de pan met bakspray en onderin leg ik een rondje bakpapier om geen blazen langs de rand te krijgen. Ik bak hetelucht 20 min op 150 graden en daarna 20 min op 175 graden.
Het komt altijd over de bakpan heen en hij glijd er zo uit!
Succes!
thx
heb nu 1 in de oven en licht met bloem bestrooit
maar ga de volgende ronde zeker jou maten aan houden
en nu bleef ie weer plakken op de bodem gek word ik er van
koop bakspray, dan heb je nergens meer last van!
pas sprayen in de laatste 2 minuten mixen.
succes!
Bakpapier onderin echt en je heb er geen last meer van en de zijkant met bakspray.
koop bakspray, dan heb je nergens meer last van!
pas sprayen in de laatste 2 minuten mixen.
succes!
ik gebruik ook bakspray
oke, dat staat nergens
alleen boter en bloem heb je in je berichtjes geschreven.
Haal je je biscuit zodra hij uit de oven komt ook direct uit de vorm?
Hij mag nog niet eens een minuutje blijven zitten.. dan ontstaat er namelijk vocht tussen de bakvorm en kapsel, en dan gaat hij meteen plakken.. of je nu bakspray of boter gebruikt.. altijd meteen uit de vorm halen.
ik keer hem idd gelijk om
en de laatste was iets te hoog dus daar heb ik eerst een plank opgelegd .
Ik gebruik een beetje boter en bloem. Dit gaat altijd goed.
Heb je een bakpan of een springvorm? Als je een springvorm hebt dan zou ik gewoon de bodem bekleden met bakpapier.
Als je wilt dat je cake bijvoorbeeld 7 cm hoog is dan heb je beslag voor 2,2 liter nodig (= de inhoud van een vorm van 20 cm en 7 cm hoog).
Als leidraad kun je gebruiken dat je per halve liter inhoud van je vorm:
1 ei + 65 gram mix + 7,5 ml water gebruikt.
Voor jouw vorm betekent dat je een inhoud hebt van 2,2 liter en je dus 2,2 liter : 0,5 liter = 4,4 x alle ingrediënten nodig hebt.
Dat betekent
4,4 x 1 ei = 4,4 ei (=220 gram)
4,4 x 65 gram mix = 286 gram mix
4,4 x 6,5 ml water = 29 ml water.
Bedankt voor al julli tips ik ga vanavond nog maa een poging doen
Ooit zal het me lukken
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Biscuit te laag
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.