1

Onderwerp: Biscuit te laag

hij blijft ongeveer 1 cm onder de rand

moet ik er dan meer ingredienten in doen?

of zou het kunnen komen dat ik de temp niet heb op laten lopen

2

Re: Biscuit te laag

Heb je het beslag lang gemixt? Heb je het bakblik tot 3/4 gevuld?

'You can't buy happines but you can buy cupcakes, and that's kind of the same thing'

Re: Biscuit te laag

ik heb 10 min gemixt 2 min langzaam en heb de ingredienten genomen die op de verpaking staan voor een 20cm blik dus hetzelfde als hier op de site

en tot overmaat van ramp bleef ie ook nog plakken snik

of ik doe teveel boter en dan krijg ik blazen of te weinig en nu blijft ie plakken :grr:

4

Re: Biscuit te laag

Mijn ervaring is dat wanneer je de hoeveelheden aanhoudt die op het pak staan en je gebruikt ook de voorgeschreven maat bakvorm, de taart te laag blijft (ik heb namelijk ook graag hoge taarten). Ik gebruik altijd meer ingredienten(bijv. van alles nog eens de helft of 1/4 erbij)

Ik spray de vorm altijd in met bakspray....blijft tot op heden nooit plakken!

Re: Biscuit te laag

20 cm doe ik altijd 4 eieren en 264 gr mix en 26 gr. water.
Ik leg de eieren eerst in heet water en mix alles dan 10 min en daarna 2 min langzaam. Spray de pan met bakspray en onderin leg ik een rondje bakpapier om geen blazen langs de rand te krijgen. Ik bak hetelucht 20 min op 150 graden en daarna 20 min op 175 graden.
Het komt altijd over de bakpan heen en hij glijd er zo uit!
Succes!

Groetjes P@trici@

Re: Biscuit te laag

saltandpepper schreef:

20 cm doe ik altijd 4 eieren en 264 gr mix en 26 gr. water.
Ik leg de eieren eerst in heet water en mix alles dan 10 min en daarna 2 min langzaam. Spray de pan met bakspray en onderin leg ik een rondje bakpapier om geen blazen langs de rand te krijgen. Ik bak hetelucht 20 min op 150 graden en daarna 20 min op 175 graden.
Het komt altijd over de bakpan heen en hij glijd er zo uit!
Succes!

thx

heb nu 1 in de oven en licht met bloem bestrooit
maar ga de volgende ronde zeker jou maten aan houden

Re: Biscuit te laag

:grr:  :grr:  :grr:   en  nu bleef ie weer plakken op de bodem gek word ik er van

8

Re: Biscuit te laag

koop bakspray, dan heb je nergens meer last van!
pas sprayen in de laatste 2 minuten mixen.
succes!

Re: Biscuit te laag

Bakpapier onderin echt en je heb er geen last meer van en de zijkant met bakspray.

Groetjes P@trici@

Re: Biscuit te laag

chantal1980 schreef:

koop bakspray, dan heb je nergens meer last van!
pas sprayen in de laatste 2 minuten mixen.
succes!

ik gebruik ook bakspray

11

Re: Biscuit te laag

oke, dat staat nergens ;)
alleen boter en bloem heb je in je berichtjes geschreven.

12

Re: Biscuit te laag

Haal je je biscuit zodra hij uit de oven komt ook direct uit de vorm?

Hij mag nog niet eens een minuutje blijven zitten.. dan ontstaat er namelijk vocht tussen de bakvorm en kapsel, en dan gaat hij meteen plakken.. of je nu bakspray of boter gebruikt.. altijd meteen uit de vorm halen.

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

Re: Biscuit te laag

ik keer hem idd gelijk om
en de laatste was iets te hoog dus daar heb ik eerst een plank opgelegd .

14

Re: Biscuit te laag

Ik gebruik een beetje boter en bloem. Dit gaat altijd goed.  :thumb:

15 Laatst bewerkt door djehr (06-07-2012 16:31)

Re: Biscuit te laag

Heb je een bakpan of een springvorm? Als je een springvorm hebt dan zou ik gewoon de bodem bekleden met bakpapier.
Als je wilt dat je cake bijvoorbeeld 7 cm hoog is dan heb je beslag voor 2,2 liter nodig (= de inhoud van een vorm van 20 cm en 7 cm hoog).

Als leidraad kun je gebruiken dat je per halve liter inhoud van je vorm:
1 ei + 65 gram mix + 7,5 ml water gebruikt.

Voor jouw vorm betekent dat je een inhoud hebt van 2,2 liter en je dus 2,2 liter : 0,5 liter = 4,4 x alle ingrediënten nodig hebt.

Dat betekent
4,4 x 1 ei = 4,4 ei (=220 gram)
4,4 x  65 gram mix = 286 gram mix
4,4 x 6,5 ml water = 29 ml water.

Re: Biscuit te laag

Bedankt voor al julli tips ik ga vanavond nog maa een poging doen

Ooit zal het me lukken  :lol: