Onderwerp: Recept van lekkere vlaaiendeeg(niet droog)
Lekkere verse vlaaiendeeg....
250gr bloem
Snuifje bakpoeder ( ik heb 3,5 gr erbij gedaan)
10gr verse gist
65ml water
1 ei
12grsuiker
100gr malse boter
12gr zout
los de gist op in het water en voeg er het losgeklopt ei bij.
Zeef de bloem en het bakpoeder en giet het uit op het werkblad.
Maak er een kuiltje in..
Strooi suiker op de rand.
Leg het zout aan de buitenzijde van de kring.
Snij de boter in blokjes en leg ze op de randen.
Giet he twater met de gist en het ei in het midden van de bloemkring.
Meng met de vingertoppen de ingredientenvan binnen naar buiten.
Voeg stelselmatig meer en meer bloem toe en kneed enkele minuten tot een compacte deeg +/- 5 minuten , niet langer anders wordt het deeg elastisch.
Verdeel in 2 stukken en maak er bolletjes van en laat het 15 minuten rusten in de koelkast in een plasticfolie.
Beboter de de taartvorm , neem de deeg en rol uit tot 3à4mm dikte .
Bekleed de taartvorm met het deeg , goed aandrukken en zie dat het deeg een paar mm boven de taartvorm uitsteekt .
Rol de 2de deegbol uit tot 3mm en snijhiervan bandjes van 1 cm breedte.
Schik de deegbandjes op de rand van de taart.
Vulling naar keuze
ECHT Hééééééééééééééérlijk.