1

Onderwerp: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

Zoals jullie al hebben gelezen  ;)
Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

2

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

Ik wikkel het in plastic (vershoudfolie of een plastic zakje) en doe het dan in een bakje met deksel.

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

In een luchtdicht bakje van tupperware.  ;)

4

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

Ik doe het in huishoudfolie en dan van die zipper zakjes van Ikea en dan nog alles bij elkaar (dus alle zakjes) in een luchtdichte bak.

Maar je kan het ook overdrijven :P

Groetjes,
Marieke

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

Ik had gekleurd fondant van de welkoop in plastic zakjes bewaard en dat was hard geworden. 1 kilo witte fondant had ik in een bakje bewaard en die kon ik meteen weer makkelijk kneden en was super lekker zacht om te gebruiken. Weten jullie misschien hoe dit komt?

6

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

in plastic zakjes en dan in een pedaalemmerzak en dan in een emmer met deksel..maar ook ik kan overdrijven.. :D

7

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

Dat is niet overdreven hoor! Alleen in plastic is niet voldoende heb ik gemerkt....alle fonfant was keihard geworden!
Nu doe ik het in boterhamzakjes en die bewaar ik in een afsluitbare plastic voorraadbox van tupperware! Werkt super!

8

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

In huishoudfolie, die allemaal in een zipperzakje en in een afgesloten emmertje.

9

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

Hallo allemaal ik heb een vraag:
Ik ga voor het eerst een meptaartje maken, nou wil de klant het bekleed hebben met fondant en bovenop slagroom...kan dat???
Ik bedoel smelt de fondant dan niet weg?

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

Meloeska schreef:

Hallo allemaal ik heb een vraag:
Ik ga voor het eerst een meptaartje maken, nou wil de klant het bekleed hebben met fondant en bovenop slagroom...kan dat???
Ik bedoel smelt de fondant dan niet weg?

Je kan beter een nieuw onderwerp starten de volgende keer. Nu zien andere niet dat jij onderaan dit topic nog een vraag stelt.

Maar om even op je vraag terug te komen. Dit kan niet. De fondant zal smelten door de slagroom.

11

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

Meloeska schreef:

Hallo allemaal ik heb een vraag:
Ik ga voor het eerst een meptaartje maken, nou wil de klant het bekleed hebben met fondant en bovenop slagroom...kan dat???
Ik bedoel smelt de fondant dan niet weg?

Heb het zelf ook een keer gedaan en werkte prima!
Fondant zag er nog goed uit.. had het ook nog een nacht in de koelkast gezet. Misschien dat het aan je fondant ligt?

12

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

ik doe het ook in boterhamzakjes en stop het in die emmer
van 5 kg fondant
werkt prima

13

Re: Hoe bewaren jullie je fondant/marsepein?

Boterhamzakjes zijn niet luchtdicht, het beste kun je fondant en marsepein bewaren in van die diepvrieszakjes met een ritssluiting boven op en dan alle lucht eruit, ritsje dicht en dan in een lucht dichte emmer of bak.

Niet in de koelkast of vriezer bewaren.

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!